BIST 10.429
DOLAR 32,27
EURO 35,11
ALTIN 2.403,45
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Başkan Posbıyık'tan kömür uyarısı

Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, dağıtılan yardım kömürlerinin üzerinde “Para ile satılamaz” ibaresinin yer almadığını belirtti.

Abone ol

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Üyesi olan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Belediye Zabıta ekipleri Kömürcü Ticaret'te depolanan ve sevk edilmeye hazır halde bulunan 545 ton kömürleri tespit etmesinin ardından Kaymakam İbrahim Çay'a Ereğli SYDV tarafından dağıtılan kömürlerin üzerinde olması gereken “Para ile satılmaz” ibaresinin yer almamasının suistimal edilebileceğini söyledi.

Başkan Posbıyık, “Bu durum beni vicdanen rahatsız ediyor. Bazı kentlerde kömür dağıtım konusu suistimal edildi. Aynı durumun Ereğli'de de yaşanmasını istemiyoruz.

Halkımızdan kesilen vergilerle bütçesi oluşturulan ve gerçek ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımında kömür paketlerinin üzerinde 'Para ile satılamaz' ibaresinin yer almaması beni son derece rahatsız ediyor. Bu durumun biran önce araştırılmasını ve gerekli işlemin yapılması istiyoruz. Konu büyük bir önem taşımaktadır ve kamu vicdanı söz konusudur” dedi.