BIST 10.046
DOLAR 32,38
EURO 34,58
ALTIN 2.381,90
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır ve Erzincan'da flaş PKK saldırı haberleri

Erzincan'da terör örgütü PKK tarafından demiryoluna döşenen mayın patladı. Son dakika haberine göre, döşenen mayın yük treni geçişi sırasında patlatıldı, 1 kişi yaralandı.

Abone ol

ERZİNCAN 'ın Kemah ilçesinde Acemoğlu köprüsü yakınlarında PKK'lı teröristler tarafından demiryoluna yerleştirilen bomba yük treninin geçişi sırasında patlatıldı. Son dakika haberlerine göre, Patlamada ilk bilgilere göre 1 kişi yaralandı. Teröristlerin yakalanması için bölgede güvenlik güçlerince çalışma başlatıldı.

Olay, bugün 14.20 sıralarında Erzincan-Kemah karayolunun 50'nci kilometresinde meydana geldi. Kemah İlçesi'ne 5 kilometre uzaklıkta PKK'lı teröristler tarafından raylara döşenen bomba trenin geçişi sırasında patlatıldı. Patlama ile raylarda hasar oluştu. Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, trende hasar, can kaybı veya yaralanma olmadığını söyledi.

diyarbakir-ve-erzincanda-flas-pkk-saldiri-haberleri.jpg

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında "önemli yurt içi olaylar"a ilişkin bilgi verildi. Buna göre, bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Dutveren mevkisinde, Diyarbakır-Batman karayolunu keserek bir tırı ateşe verdi.

AĞRI'DA SİLAHLI SALDIRI

Teröristler, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki General Çetin Başar Kışlası, Muş'un Bulanık ilçesindeki Karaağıl Jandarma Karakol Komutanlığı ve Bingöl'ün Genç ilçesindeki Yeniyazı Jandarma Karakol Komutanlığına, uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulundu. Güvenlik güçlerinin ateşle karşılık vermesiyle terörist ateşi kesildi.

MARDİN'DE PKK YOL KESTİ

Mardin'in Ömerli ilçesinde Sivritepe yol ayrımında, yolun kesildiği ihbarını alan Ömerli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yakın noktada bulunan geçici köy korucu timini bölgeye sevketti. Bu sırada teröristler, durdukları araçta bulunan kamu çalışanının kurum kimliği ve tabancasını gasbetti. Geçici köy korucu timinin müdahalesiyle kapatılan yol trafiğe açıldı. Güvenlik güçleri teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

diyarbakir-ve-erzincanda-flas-pkk-saldiri-haberleri-(2).jpg

DİYARBAKIR'DA HAVUZ KAPAKLARI PATLATILDI

Diyarbakır Kulp'ta, HES-1 bölgesinde görevli bekçiyi alıkoyan teröristler, araçla bölgeye getirdikleri patlayıcıyla kumanda odası ve havuz kapaklarını patlattı. Saldırıda, maddi hasar meydana geldi.

Teröristler, Diyarbakır Hani'de yolu kesip bir aracı gasbetti. Araçta bulunan 2 sivil, teröristler tarafından yapılan kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı.

AĞRI'DA TRT VE TÜRK TELEKOM İSTASYONUNA SALDIRI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi Tahir beldesinde, TRT ve Türk Telekom verici istasyonlarına, uzun namlulu silahlar ve roketatarla saldırıda bulunuldu. İstasyonlarda maddi hasar meydana geldi.

Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup, Diyarbakır Lice'de Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları bir aracı gasbetti.

Öte yandan, Şırnak İdil'de 1 terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.