BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Diyarbakır bombacısı yakalandı

Bombalı saldırıda bir polisimiz şehit olmuştu. Bombacı yakalandı.

Abone ol

Diyarbakır'daki bombalı saldırıyı düzenlediği belirtilen kişi ve buna yardım eden 1 zanlının yakalandığı bildirildi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, polis memuru Hüseyin Özdemir, cenaze töreninde yaptığı konuşmada, bombalı saldırıyı düzenleyen 1 kişi ile bu kişiye yardım eden 1 zanlının yakalandığını açıkladı.

Diyarbakır'da dün akşam saatlerinde bir polis memurunun şehit olduğu, 6 kişinin de yaralandığı bombalı saldırı olayını gerçekleştirenleri bulmaya yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, bazı şüphelilerin gözaltına alındığı bildirildi.

Polis memuru Hüseyin Özdemir'in şehit düşmesine, 2'si polis 6 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülen şüpheliler yakalandı.

Olay sonrası çevrede yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri 16-17 yaşlarında bir kişiyi gözaltına almıştı. Yapılan incelemelerde gözaltına alınan kişinin daha sonra serbest bırakıldığı, Suriçi semtinde yapılan çalışmalarda ise şüphelilerin yakalanarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi.

El bombalı saldırıyı gerçekleştirdikleri şüphesiyle yakalanan şahsıların kaç kişi oldukları ve eylemi neden yaptıkları konusunda henüz bir bilgi yok. İlerleyen saatlerde Diyarbakır Valiliği'nin açıklama yapması bekleniyor.

Dün gece meydana gelen olayda Manisa doğumlu Hüseyin Özdemir şehit olmuş, işyeri sahibi Mehmet Mahzar Toptancı, Murat Temel, Mahmut Nuri Alçık ve terzi çırağı Güzel Özmen ile polis memurları İsmail Üzümcü ve Hasan Hüseyin Polat ise yaralanmıştı. Yaralıların Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde tedavileri sürüyor.