BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

İftar telaşı kazaları artırdı

İftar saati öncesinde meydana gelen trafik kazalarında artış oldu.

Abone ol

Ankara'da iftar saati öncesinde meydana gelen trafik kazalarında artış olduğu, bu artışın iftarı evinde yapabilmek için acele eden sürücülerden kaynaklandığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ramazan ayının başladığı 13 Eylül tarihinden itibaren bir ay içerisinde Ankara genelinde meydana gelen trafik kaza sayısı da arttı.

Günde ortalama 200 maddi hasarlı ve yaralamalı trafik kazasının meydana geldiği Ankara'da Ramazan ayı ile birlikte kaza sayısı da günlük 250'ye yükseldi.

Kazaların özellikle akşam 18.00-18.30 saatleri arasında meydana geldiğine dikkati çeken emniyet yetkilileri, ''Orucunu evde açabilmek için acele eden sürücülerin kazaya neden olduklarını'' belirtti.

Bir ay boyunca işten çıkış saati olan 17.30'dan itibaren trafik yoğunluğunun arttığını ifade eden yetkililer, özel sektörde çalışanların da ramazan nedeniyle iş yerlerinden erken çıktığını ve aynı zaman diliminde özellikle ana arterlerde yoğunluk yaşandığını söylediler.

Trafikte sürücülerin ''bir an önce eve ulaşma gayreti içerisinde olduklarını ve bunun neticesinde şerit ihlali başta olmak üzere trafik kurallarına uymadıklarını'' belirten yetkililer, ihlaller sonucunda da kazaların kaçınılmaz olduğunu vurguladılar.

Yetkililer, şehir içindeki trafik yoğunluğu nedeniyle araçların sürat yapamadığını, kazaların büyük çoğunluğunun maddi hasarlı olduğunu kaydettiler.