BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Bakırköye tam not

Bayram öncesi tatlıcılar denetlendi. Bakırköylü esnaf sınavı geçti

Abone ol

Bakırköy Kaymakamlığı İlçe Tarım Bürosu bayram arifesinde şeker ve çikolata satan işyerlerini mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde sonucunda işyerleri tam not aldı. Gıda Kontrolörleri, Bakırköy’de gıda güvenliğine aykırı bir durumla karlaşmadıklarını söyledi.

Her bayram olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da şeker ve çikolata tüketimi artıyor. Bakırköy Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet gösteren İlçe Tarım Bürosu Gıda Kontrolleri bayram arifesi şeker ve çikolata satan işyerlerini sıkı takibe aldı.

Ürünlerin son kullanma tarihi ve satıldığı yerin hijyenik koşullarını inceleyen gıda kontrolleri, yapılan denetimlerde gıda güvenliğini ihlal eden ve insan sağlığını olumsuz şekilde etkileyecek bir durumla karşılaşmadı. İlçede bakkal, market, kuruyemişçi ve süper marketleri denetleyen gıda kontrolörleri, bayram öncesi çok talep edilen şeker ve şekerleme ürünlerinin hijyenik koşullarda satılmasında bir yıldır devam eden sıkı denetimlerin büyük etkisi olduğunu söyledi.

2 Bin İşyeri Denetlendi

Yaklaşık Mart 2006 tarihinde Bakırköy’de faaliyete başlayan İlçe Tarım Bürosu bugüne kadar 2000 gıda üretim ve satışı yapan işyerini denetledi.

Bakırköy Kaymakamı Dursun Ali Şahin, insanların bayramda sağlıklı ve güvenli bir şekilde şeker tüketmesi için bu denetimlerin yapıldığını ifade ederek “Gıda üretimi ve tüketiminin insan sağlığı yönünden kaliteli ve güvenli hale getirilmesi amacıyla denetimlerin yapılmaktadır. İnsan sağlığı her şeyin başında gelir. Bu hedefle 2007 yılında bine yakın gıda üretimi ve satışı yapan işyerini denetledik. İçlerinde en iyi olan 65 firmaya da plaket verdik ” şeklinde konuştu.