BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.498,62
HABER /  GÜNCEL

Diyanet Papa için saray istedi

Tarihinde ilk kez bir Papa ağırlıyacak olan Diyanet İşleri'nde telaş başladı

Abone ol

Tarihte ilk kez bir Papa, ağırlayacak olan Diyanet İşleri Başkanlığı sarayda yaşamaya alışmış olan konuğu için Dolmabahçe Sarayı'nı önerdi ama konuğuna kabul ettiremedi.

Papa'nın "Makamınızda görüşelim" demesi üzerine Başkanlığın Ankara'daki mütevazı binasında dekorasyon değişikliğine gidildi. Yenilenmiş binasında Papa'yı ağırlayacak olan Bardakoğlu, bundan sonra gelecek uluslarası önemli konuklar için gerektiğinde İstanbul'da bir sarayın Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kulanımına verilmesini söyledi.

28 Kasım-1 Aralık 2006 tarihleri arasında gerçekleşecek ziyaret öncesi Vatikan'ın, "Papa'nın zamanı kısıtlı. Prof. Ali Bardakoğlu ile görüşme Ankara'daki Büyükelçilik binasında olsun" önerisi Diyanet'te kabul görmedi.

Başkan Bardakoğlu, Vatikan Büyükelçisi'ne, "Türkiye'ye çok sayıda devlet başkanı geliyor. Ben, kendileriyle görüşmüyorum. Papa'nın ruhani kimliğini de gözeterek görüşeceğiz. Kendisine ev sahipliği yapmak isterim" dedi ve "ya makamda ya da Dolmabahçe Sarayı'nda görüşelim" önerisi yaptı. Vatikan'dan gelen yanıtta ise Papa'nın Bardakoğlu'nu makamında ziyaret edeceği bildirildi.

TELAŞ BAŞLADI
Papa'nın yaşadığı Vatikan'ın görkemli mimarisi, rönesans ve dünya tarihinin en ünlü ustalarının eserleriyle süslenen dekorasyonuna karşın 6 yıl önce inşa edilen Diyanet İşleri binası, sıradan bir devlet dairesinin pek ötesinde değil. Bu yüzden de Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Papa ve 10 kardinali ağırlayabilmek için odasının düzenini değiştirdi.

Haber:Okan MÜDERRİSOĞLU
Kaynak:www.sabah.com.tr