BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  EKONOMİ

Koç Holding Döktaşı da sattı

Koç Döktaş’ı Finli Componenta Corporation’a 202 milyon dolar şirket değerinden sattı.

Abone ol

Koç Holding’den yapılan açıklamada, Topluluğun, Döktaş’taki yüzde 54.96 oranındaki hissesini, 2002 yılından bu yana aşamalı olarak uygulamaya geçirdiği stratejik planı ve portföyünde odaklanma stratejisi doğrultusunda Finli Componenta Corporation’a 202 milyon dolar şirket değerinden satma konusunda anlaştığı belirtildi.

Buna göre, yüzde 55 hissenin bedeli 111 milyon dolar olacak. Sözleşme gereğince Döktaş’ın Entek Elektrik Üretimi AŞ ve Koç Finansal Hizmetler AŞ’deki hisselerinin ise belirlenecek Koç Topluluğu şirketlerine devredileceği belirtilen açıklamada, hisse devrinin gerekli onayların alınmasından sonra tamamlanacağı kaydedildi.

Kaynak: www.ntvmsnbc.com


Açıklamada, Döktaş’ın yeni hissedarı olacak ve uluslararası alanda metal sektöründe faaliyet gösteren Componenta Corporations şirketinin, Finlandiya, Hollanda, İsveç’te üretim tesisleri bulunan ve 343 milyon Euro’luk net satış gelirinin büyük kısmını özellikle kuzey ülkeleri ve merkezi Avrupa’daki operasyonlarından elde eden sektörün önemli şirketlerinden biri olduğu vurgulandı.

DÖKÜM SANAYİİNİN LİDERİ
Koç Topluluğu tarafından 1973 yılında kurulan Döktaş’ın, dünyanın her yerinde faaliyet gösteren demir ve hafif alaşımlı mamul kullanıcıları için ürettiği ham ve işlenmiş komponentler ile Türk döküm sanayinin pazar lideri olduğuna işaret edilen açıklamada, dünyanın pek çok noktasına kaliteli ürünler sağlayan Döktaş’ın yeni ortaklık yapısı ile de başarılı çalışmalarını artırarak sürdüreceği kaydedildi.

COMPONENTA ÇAĞRIDA BULUNACAK
Componenta da Helsinki Borsası’na, yasa gereği kalan yüzde 45 hisseler için çağrıda bulunacağını ancak Döktaş’ı halka açık bir şirket olarak tutmak istediğini bildirdi.

İşlemin Döktaş’ın mevcut piyasa değerine göre yüzde 15 prim ifade ettiği belirtilen Componenta açıklamasında, “Componenta ve Döktaş birlikte, Avrupa’nın ikinci büyük ve bağımsız döküm parça tedarikçisini oluşturacak.

Koç Holding, Döktaş hisselerinin satış gelirine ilişkin tasarrufa daha sonra karar verileceğini bildirdi.