BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

ABD sinemalarında İklimler rüzgarı

yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın filmi ''İklimler'', New York'ta gösterime girdi.

Abone ol İKLİMLER'', NEW YORK'TA GÖSTERİMDE

Yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın filmi ''İklimler'', New York'ta gösterime girdi. ABD'nin saygın gazetelerinden New York Times'ın sinema sayfasında yer alan Manohla Dargis imzalı yazıda, İngilizce altyazılı filmin Manhattan'da bulunan Film Forum'da izlenebileceği belirtildi.

Yazıda Ceylan'ın, yine ''Uzak'' filminde olduğu gibi, ''İklimler'' filminde de, içinde sözcüklerden daha sesli ve daha güçlü konuşan imgelerin yer aldığı varoluşçu yalnızlığın sergilendiği görüşüne yer veriliyor. Ceylan'ın sahnelerinin, yaşamın doğal ritmleri içinde, anlamları genellikle sessizlik içinde konuşan sahneler olduğu ifade edilen yazıda, yönetmenin filmlerinin kişisel ama anlaşılabilir olduğu ve ''İklimler''in de kadınlar, erkekler ve ilişkiler hakkında çok şey söyleyen iyi bir film olduğu vurgulandıABD'nin önemli sinema dergilerinden MovieMaker, bu yıl sekizincisi düzenlenen New York Türk Filmleri Festivali'ni, başta ABD olmak üzere dünyada bu hafta düzenlenen film festivalleri arasında ''haftanın en iyi festivali'' seçti.

Dergide yer alan haberde festival, Türkiye'nin zengin kültürünü yaşamak isteyenlere tavsiye edilirken, toplam 19 filmin yer aldığı festivalde, bu yıl Tribeca Film Festivali'nde ''En İyi Yeni Belgesel Yapımcısı'' ödülü alan Pelin Esmer'in ''Oyun'' adlı belgeselinin de izlenebileceği bildirildi.

Festivalin bu yılki temasının ''İstanbul'' olduğu belirtilen haberde, festivalin koordinatörü Kaan Nazlı'nın, Türk ve Avrupa kültürlerinin bütünleşmesinin giderek arttığını belirttiği kaydedildi. 

Haberde, Türk sinemasının Ortadoğu'nun laik yüzünün temsilcisi olmasının ABD'li seyircilere ilginç geleceğini ifade eden Bağdadi'nin, ''Türk sineması, Doğu ve Batı arasında köprü oluyor'' dediğine de yer verildi.