BIST 10.708
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,71
HABER /  DÜNYA

KKTCde Avrupa Birliği sevinci

KKKC AB'nin mali yardım paketinin ilk diliminin serbest bırakmasının sevinci yaşanıyor

Abone ol

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Avrupa Birliği'nin (AB) mali yardım paketinin 38,1 milyon Avro'luk ilk dilimini serbest bırakmasının, ''Kıbrıs Türk tarafının yürüttüğü retçi olmayan ve görüşmeye dayanan siyasetin sonucu'' olduğunu söyledi. 

Kıbrıs Rum tarafının, açıklamalarında, Kıbrıs Türk tarafına mali yardım yapılmasına karşı olmadığını açıklamasına karşın, Rum yönetimi ve Yunanistan'ın da içinde bulunduğu 4 ülkenin ''hayır'' oyuna karşılık 19 ülkenin ''evet'' oyu ile Kıbrıs Türk halkına mali yardımın onaylandığını belirten Soyer, bunun Kıbrıs Türk tarafının görüşme sürecinin sonucu olduğunu anlattı.

Soyer, sonuçta yürütülen siyasetin doğruluğunun kanıtlandığını ifade ederek, ''Görüşerek, tartışarak prensipler doğrultusunda çözümün kesin kurallarına bağlı olarak hareket etmenin kime ne getirdiğini kesin olarak görüyoruz'' dedi.

FİNLANDİYA'NIN KIBRIS ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Finlandiya'nın önerileri konusunda da Soyer, ''önerilerin yetersiz olduğunu söylemelerine rağmen reddetmeden görüşme sürecine girmekte olduklarını'' dile getirdi.

Soyer, bu politikanın yararının Mali Yardım Tüzüğü konusunda görüldüğünü kaydederek, ''Kararlı, sebatkar ve dirençli siyasetimizi sürdüreceğiz'' diye konuştu.