BIST 9.674
DOLAR 32,49
EURO 34,74
ALTIN 2.421,20
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı'ndan eleştirilere üstü kapalı cevap

Atatürk’e hakaret eden Kadir Mısırlıoğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı’na bir tepki de MHP Lideri Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli bugün yaptığı grup toplantısında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. ali Erbaş’ın istifa etmesini istedi. Erbaş’ın Bahçeli’ye cevabı gecikmedi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Ankara Din Görevlileri Bilgilendirme Faaliyeti Toplantısı"na katıldı. Toplantıda kul hakkının öneminden bahseden Erbaş, isim vermeden Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Bahçeli, bugün yapılan grup toplantısında Kadır Mısırlıoğlu'nu ziyaret eden Erbaş'ın istifa etmesini istedi.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Erbaş, "Yapmış olduğumuz her sohbetimizde, konuşmamızda değinmeden geçemediğimiz en önemli hususlardan birisi 'aman ha kul hakkında dikkat edelim’ ifadesidir” diyen Erbaş,isim vermeden Bahçeli’ye yüklendi ve "Bu meyanda farklı beklentilerle kişileri itibarsızlaştırmak kul hakkını ihlal etmektir.” dedi.

İHTİRASLA ZARAR VERMEK KUL HAKKIDIR
Kişisel ihtiraslarla toplumun geleceğine zarar vermenin de kul hakkı olduğunu dile getiren Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti: "Baştan bunu ifade etmiş olayım. Kişisel ihtiraslarla bireylerin ve toplumun geleceğine zarar vermek kul hakkını ihlal etmektir. Buna toplum, millet, insanlık olarak dikkat etmeliyiz. Bir diğeri en açık şekliyle emeğin gasp edilmesi kul hakkını ihlaldir.

VASITALAR ORTADAN KALDIRILMALI
Hiç kimse kimsenin emeğini gasp etmeyecek. Kuranı Kerim'de bu konuya çeşitli ayetlerde dikkat çekilmekte ve özellikle insanın insanı sömürmesine yönelik vasıtaların ortadan kaldırılması için mücadele teşvik edilmektedir. Çünkü arada bir kul hakkı vardır. Dünya esasında bugün bunun ızdırabını yaşamaktadır. Dünya nüfusunun neredeyse yarısı açlıkla mücadele etmekte, yarısı da toklukla mücadele etmektedir."