BIST 10.155
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.394,91
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden Süleyman Şah açıklaması!

IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerini rehin aldığı iddiasına karşılık Dışişleri Bakanlığı'ndan resmi açıklama yapıldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç bugün gündemde geniş yer bulan Süleyman Şah Türbesi iddiasına yanıt verdi.

Bilgiç açıklamasında, Suriye'deki Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki askerlerin IŞİD tarafından esir alındığı iddiasının doğru olmadığını duyurdu. Türk toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'nde, IŞİD tehditi nedeniyle bordo bereli olarak adlandırılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na ait seçkin Türk komandoları görev yapıyor.

TBMM'DE TARTIŞILDI EFKAN ALA YANIT VERDİ

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, Süleyman Şah Türbesindeki askerlerin rehin alındığına yönelik iddialar olduğunu kaydetti. Baluken, TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak, “Süleyman Şah türbesindeki durum nedir. Gerçekten oradaki askerlerin tamımı rehin alınmış mıdır. Bu yönde bazı haberler var. Hükümet, Genel Kurulu bilgilendirsin” şeklinde konuştu.

Bir süre sonra söz alan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "IŞİD'in Süleyman Şah Türbesi'nde askerlerimiz rehin aldığı dair haberler konuşuluyor. Bu bilgi kirliliği içerisinde kanun tasarısı görüşülmesine hakarettir. Önerim gerekirse bir kapalı oturumda hükümetin Genel Kurulu bilgilendirmesidir" dedi.

Ardından söz alan İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Son derece önemli bir mevzuyu gazete dedikodularıyla alarak böyle demek yanlıştır. Dışişleri Bakanlığı resmi açıklama yaptı. Lütfen sitelerden okuyunuz. Böyle bir şey yoktur" dedi.

TAKAS VE OPERASYON SEÇENEĞİ MASADA DENMİŞTİ

Cumhuriyet gazetesinden yer alan habere göre Süleyman Şah Türbesi'ndeki Türk askerlerinin IŞİD'in eline Haziran'dan bu yana rehin olduğu iddia edilmişti. Habere imza atan gazeteci Metehan Demir, "Masada, IŞİD ile Türkiye'de tutuklu bazı isimlerin değişim müzakeresi bile var. Ama, en dikkat çekeni ise; Eğer bu şekilde devam ederse Genelkurmay'ın kapsamlı bir harekatı bile düşündüğü. Bunun için farklı senaryolar bile çalışılmış" dedi.

Demir, son dönemde ortaya atılan IŞİD'in Türkiye'de bombalı saldırılar gerçekleştireceği yolundaki haberlerin de bu bağlamda olduğunu ileri sürmüştü.

METEHAN DEMİR TWİTTER'DA YANIT VERDİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen açıklamadan sonra Twitter hesabından bir açıklama yapan Metehan Demir, "Dışişleri,SüleymanŞah'ta askerler rehin' alınmadı demiş.Doğru değiller.Ama iş kelime oyunu değil.11 aydır neden değiştirilemiyorlar.Sorun bu" dedi.