BIST 9.975
DOLAR 32,39
EURO 34,74
ALTIN 2.435,97
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden son dakika Cizre açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cizre ve batan gemi ile ilgili merak edilen soruları cevapladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu batan gemi ve Cizre'de yaşanan olaylarla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, 'Gemi hızla battı, iki vatandaşımız vefat etti, 5 vatandaşımız kurtarıldı 4 vatandaşımız kayıp. İtalyan yetkililerin araştırmaları sürüyor. 5 Vatandaşımızdan 1'nin durumu kritik diğerleri bugün taburcu olabilir. Taburcu olunca THY ile ülkemize intikalini sağlayacağız ve yakından takip ediyoruz. Dün Atlantik isimli bir feribotta yangın meydana geldi. Çok şükür yangın kontrol altına alındı geminin de İtalya'ya doğru çekilmesine başlanmıştı. Belli sayıda insan gemiden kurtarıldı. Bunlar içinde 13 tane de vatandışımız var. Burada da 1 Yunan vatandaş gemiden atladığı için hayatını kaybetti. Orada çok şükür hayatını kaybeden vatandaşımız yok. Atina'da bir kriz merkezimiz oluşturuldu.' dedi.

KAMU DÜZENİNİ SAĞLAMAK GÖREVİMİZDİR

Cizre'deki olayla ilgili çok klasik olacak ama ne zaman pozitif gelişme olsa, bazı konularda ilerleme olsa hemen bakıyorsunuz bir provokasyon ve Cizre'deki olaylara bakıldığında nasıl başladığı ve kimler arasında olduğuna baktığımızda karşılıklı provokasyon olduğunu görüyoruz. Bu tür şeylere izin verilmeyeceğini de ilgili arkadaşlar, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız açıklamıştır. Kamu düzenini sağlamak bizim görevimiz. Gerekli tedbirler alınmaktadır. Umarız tekrarı olmaz.