BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri'nden çok sert PKK tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, BBC'nin PKK'yla ilgili haberlerinin açıkça teröre destek verir nitelikte olduğunu belirterek 'Terörizmi övme suçtur' açıklaması yaptı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı, Britanya yayın kuruluşu BBC’nin PKK hakkında yaptığı haberlere çok sert tepki gösterdi. Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, BBC’nin terör örgütünün propagandası yaptığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, BBC’nin PKK hakkında yaptığı haberleri terörizme açık bir destek olduğunu belirterek "BM ve Avrupa Konseyi kararlarını da ihlal etmektedir. Terörizmi teşvik etmek ve övmek suçtur" dedi.

dişişlerinden-çok-sert-pkk-tepkisi.jpg

İşte Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan o açıklama:

Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC’nin 20 Ağustos 2015 tarihli yayınında PKK terör örgütünün yazılı ve görsel propagandasına yer verdiği görülmüştür.

Başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılması terörizme açık bir destektir.

İngiltere dahil olmak üzere AB ülkeleri tarafından terörist niteliği tespit ve teslim edilmiş olan bu yasadışı örgütü, bir başka terör örgütü ile mücadele eden masum bir örgütmüş gibi göstermeye çalışan ve PKK'ya katılımı teşvik eden bu yayın hiçbir şekilde kabul edilemez. Yayın bu alandaki BM ve Avrupa Konseyi kararlarını da ihlal etmektedir. Terörizmi teşvik etmek ve övmek suçtur.

PKK terör örgütü, sadece son bir ay zarfında 64 insanı katletmiş, 350 kişiyi yaralamış, 16 kişiyi kaçırmış, demiryolları ve barajlara sabotaj yapmış, ulaşım altyapılarına ve araçlara saldırmıştır.

Terör örgütleri, terörizm konusunda sergilenen bu sorumsuz ve ikiyüzlü yaklaşım ve destekten beslenmektedir. Sözkonusu yayın bunun somut bir göstergesi ve kanıtıdır.

BBC’nin geçtiğimiz günlerde Kuzey İrlanda’da bir polis karakoluna bombalı saldırıda bulunan IRA hakkında izlediği yayın politikasını PKK terör örgütü için de uygulaması beklenir.

Bu tür yayınlar terör örgütlerinin mağdurlarının haklarının da vahim bir ihlalidir.