BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Mardin'de patlama: 1 ölü

Mardin'de dün düzenlenen izinsiz gösteriler sırasında henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamada Ali Akpınar öldü.

Abone ol

Mardin Valiliği, dün akşam saatlerinde merkez Yalım Mahallesi'nde korsan gösteri düzenlendiğini ve olay yerine güvenlik güçlerinin intikal ettiğini açıkladı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın canına ve malına kast ederek huzuru bozan yüzleri kapalı, ellerinde sapan olan grup, çoklu havai fişek atma mekanizması ve patlayıcı maddelerle zırhlı araçlarımıza saldırıda bulunmuştur. Gösteri yapan grup dağıldıktan yarım saat sonra kuvvetli bir patlama duyulması üzerine güvenlik güçlerimiz tekrar olay yerine intikal etmiş herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Bir süre sonra yakınları tarafından Mardin Devlet Hastanesi'ne ağır yaralı olarak getirilen Ali Akpınar isimli şahsın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği öğrenilmiştir."

Açıklamada, Ali Akpınar'ın otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirterek, "Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonucuna göre; şahsın vücudunda çok sayıda şarapnel parçası girişi olduğu ve şarapnel parçaları ile uyumlu yaraların öldürücü nitelikte olduğu belirtilmiştir. Bazı basın yayın organlarında konunun istismar edildiği görülmekte olup maksatlı bir şekilde yapıldığı düşünülen bu tür haberlere vatandaşlarımızın itibar etmemeleri ve bunlara ihtiyatla yaklaşması önem taşımaktadır" denildi.