BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,02
ALTIN 2.428,44
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri açıkladı! Vize krizinde sürpriz gelişme

Türkiye ve ABD arasında yaşanan vize krizinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Dışişleri Bakanlığı, Rusya'dan Türkiye'ye basketbol müsabakası için gelecek iki ABD'li sporcuya vize verildiğini açıkladı.

Abone ol

Ankara ile Washington arasındaki vize gerginliği sürerken, Rus ‘Nadejda Orenburg’ basketbol kulübünde forma giyen 2 ABD’li basketbolcunun Türkiye’ye girişi yasaklanmıştı.

 Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın Avrupa Ligi’nde bugün karşılaşacağı rakibi Nadezhda'nın iki ABD’li oyuncusu Cannon ile Jones'a vize verildi.

SPORCULARIMIZI BIRAKTIK

Rus ekibinin genel menajeri Yaroslav Kasperovich, krizin ardından Moskova’daki Türk Büyükelçiliği’yle temas kurduklarını ancak olayın taze olması nedeniyle kendilerine geri dönüşün uzun sürdüğünü ifade ederek, “İstanbul’a gelmemiz gerektiğinden çabuk karar vermeliydik. Bu yüzden risk alamazdık. Emma Cannon ve Brionne Jones’un İstanbul’dan geri dönmesini göze almadık ve onları bıraktık” ifadelerini kullanmıştı.

TÜRKİYE'YE GİRİŞLERİ YASAKLANDI

Maç öncesi Rus basınına konuşan Nadejda Orenburg basketbol kulübünün Başkanı Oleg Hramkin ABD vatandaşı olan 2 basketbolcunun, Türkiye'ye girişinin yasaklandığı iddia etmişti.

İKİ ABD'Lİ SPORCUYA VİZE VERİLDİ

Ancak dışişlerinin duruma müdahale ettiği belirtilirken, yapılan açıklamada ABD'li sporculara vize verildiği açıklandı