BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,83
ALTIN 2.410,97
HABER /  SAĞLIK

Diş implantında ne iyisi hangisi All On 4 sistemi nedir?

Diş imlantı son yılların tercih edilen tedavi yöntemi. Peki en iyi diş imlantı nedir yeni çıkan All On 4 adı verilen imlant nasıl? All On 4 imlantının avantajı ve sıkıntıları neler?

Abone ol

Diş imlantı on yıllarda tercih edilen ancak hayli pahalı olan bir çözüm. Bir de fiyat farkları ve bir çok marka implant var. Peki en iyi imlant hangisi, All On 4 implant sistemi nedir bu iyi bir yöntem mi?

"All On 4” adı verilen sistemle alt ve üst çene kemiğine yerleştirilen 4’er adet implant sayesinde vidalı sabit dişler yapılarak dişsizliğe 1 günde çözüm olunuyor.  Diş Hekimi Dr. Burak Büyüktürk, diş implantlarıyla kendi doğal dişleriniz gibi fonksiyon sağlayan “All On 4” tekniği ile ilgili resmi internet sitesinde bir yazı yayınladı. Yazısında tekniğin fonksiyonlarından bahseden Büyüktürk, işlemin “kimlere?”, “nasıl?” ve “ne şekilde?” uygulandığını anlattı.

İmplant nasıl yapılıyor kaç günde diş yerleştiriliyor?
“All On 4” tam dişsiz hastalarda belirli açılarla yerleştirilen dört adet dental implant üzerine aynı gün diş protezinin sabitlenmesini sağlayan bir teknik olup, tedavi günü planlandığı şekilde hastaya 4 adet dental implant yerleştirildikten sonra, aynı gün, geçici diş protezi diş implantların üzerine sabitlenerek yapılır diye anlatan Diş Hekimi Dr Burak Büyüktürk’ün verdiği bilgiler ise şöyle;

Dişlerin çekildiği gün implantlarınız yerleştiriliyor ve daha önceden hazırlanan dişler bu implantlar üzerine vidalanarak tedavi tamamlanıyor. Bu sayede 1 gün içerisinde hem fonksiyon hem estetik hem de konfor olarak rahat edeceğiniz sabit dişlerinize kavuşuyorsunuz. Dişleri daha önceden çekilmiş hastalarda da aynı işlem uygulanabilir.

İmplant herkese yapılabilir mi? : Genel sağlığı iyi olan ve çekilen diş bölgesinde ciddi bir enfeksiyonu olmayan her vakaya uygulanabilir.

All on 4 implant sistemi iyi mi? : Bir gün içerisinde dişlerinize kavuşmak bu yöntemin en büyük avantajı. Daha önceleri implantlar yapıldıktan sonra 2-3 ay kadar protez için bekleniyordu. Bu sürede hastalar ya dişsiz geziyor ya da geçici hareketli protez kullanıyordu. Bu yöntem sayesinde bu zor dönem bir an önce atlatılıyor. Diğer bir avantajı ise başka cerrahi bir işleme gerek duyulmaması.

All on 4 implant sisteminin sıkıntıları : Cerrahi ve protez aşaması aynı gün yapıldığı için işlem biraz uzun sürüyor. Yoğun sigara kullananlarda, kontrolsüz diyabeti olanlarda, son 6 ay içerisinde kalp rahatsızlığı geçirenlerde, damar içi bifosfonat kullanan hastalarda uygulanması riskli.