BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.305,40
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul son bölüm Gündüz Alp tarihte nasıl ölecek?

Diriliş Ertuğrul yayınlanan son bölümü 100 ile TRT 1'de ekrana geldi. Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyenler adeta nefesleri tuttu. Diriliş Ertuğrul'da Gündüz Alp düşmanların elinden kurtuldu peki tarihte nasıl olacak? Diriliş Ertuğrul 101.yeni bölüm fragmanı internethaber'de.

Abone ol

TRT 1'in ilgiyle takip edilen tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul yayınlanan son bölümüyle nefesleri kesti. Herkes merakla Gündüz Alp'in akıbetini merak ederken son anda yaşadığını öğrendi. Peki tarihte Gündüz Alp'in hayatı nasıl ilerleyecek?

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul Gazi'nin ilk oğlu olan ve babasının ismini verdiği Gündüz Alp tarihte ne şekilde yer almıştır? Diriliş Ertuğrul 99.bölümünde komutan Ares tarafından kaçırılan Gündüz Alp gerçekte nasıl ölüyor? 

GÜNDÜZ ALP'İN TARİHTEKİ YERİ NASIL ÖLECEK?  Tarihi kayıtlarda Osman Gazi’nin abisi olarak geçen Gündüz Alp, Ertuğrul Gazi’nin büyük oğludur. Ertuğrul Gazi babasının ölümünden sonra doğan oğlunun ismini Gündüz koymuştur. Tarihi kayıtlarda geçen Gündüz Alp yetişkin bir ömre kadar uzanıyor, hatta Ertuğrul Gazi’den sonra Kayı Boyu’nun beyi olmak için kardeşi Osman Gazi ile mücadele ediyor. Yani Gündüz Alp çocuk yaşta ölmemiş, yetişkin kişiliğe ulaşmış ve Osman Gazi ile giriştiği beylik mücadelesini kaybetmesine rağmen yine de kardeşinden ayrılmamıştır. Eskişehir'de sancak beyliği yapan Gündüz Alp, Bizsans ile yapılan hemen hemen her savaşa katıldı fakat İnegöl'ün alınışı sırasında şehit düştü. Diriliş Ertuğrul diziside tarihe göre uyarlandığı için Gündüz Alp yeni bölümde ölmeyecek ve Osman Gazi döneminde de yer alacaktır.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 101.BÖLÜM NE ZAMAN?

Diriliş Ertuğrul 101.yeni bölüm fragmanı yayınlandı. 3 Ocak 2018 çarşamba günü Diriliş Ertuğrul yeni bölümü ekrana gelecek mi merak ediliyor. Diriliş Ertuğrul yeni bölümü yeni yıl haftası nedeniyle 3 Ocak tarihinde yayınlanmayacak.