BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,68
ALTIN 2.524,69
HABER /  DÜNYA

Dinleme skandalında flaş gelişme

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı. <br/>Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla...

Abone ol

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily, Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı.
Dışişleri Bakanlığı’ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) tarafından Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 38 ülkenin elçilik ve diplomatik misyonları tarafından yapılan gizli telefon görüşmelerinin dinlendiği haberlerinin kaygı verici olduğu ifade edildi. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Kerry’nin görüşmelerinde bu konunun ele alındığı ve Davutoğlu’nun açıklama beklediği hatırlatılarak, bugün ABD Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jess Baily’nin, Genel Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Ömer Önhon tarafından bakanlığa davet edilerek konuyla ilgili izahat beklendiğinin yinelendiği belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Karşılıklı güven, işbirliği ve şeffaflık üzerine inşa edilmiş ve uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkilerimiz göz önünde tutulduğunda, bu iddiaların açıklığa kavuşturulması gereği izahtan varestedir. ABD makamlarından iddialara dair alınacak yanıtlar ışığında, konu hakkında gerekli değerlendirme yapılacaktır.”
(İHA)