BIST 9.916
DOLAR 32,48
EURO 34,90
ALTIN 2.430,82
HABER /  DÜNYA

Başörtülü kadına ayrımcı uygulama

Hollanda'da başörtülü bir kadının ehliyet sınavında başörtüsünü açtırdılar.

Abone ol

Hollanda'nın Doetinchem şehrinde ehliyet sınavına giren Türk asıllı ve başörtülü A. Budak'ın ayrımcı bir uygulamaya maruz kaldığı ortaya çıktı.

Sınav görevlisinin, Budak ile yine başörtülü bir Faslı kadının başlarını 'sizden sinyal alıyorum' diyerek açtırdığı belirtildi.

Cihan Haber Ajansı'na Budak, "Sınavın başlamasına az bir süre vardı. Sınav yetkilisi sürekli olarak yanımızdan gelip giderek söylenmeye başladı. Sınav yetkilisi bana ve Fas kökenli başörtülü bir bayana 'Sizden sinyal alıyoruz; başlarınızı açın' diye yüksek sesle konuştu." dedi.

Bu durumun ardından aynı salonda bulanan insanların kendilerine laf atmaya başladıklarını söyleyen Budak, "Başörtümüzün altında ne sakladığımızı sorarak sözlü tacizde bulundular. Bizi başka bir odaya aldılar. Başörtümüzü açıp kulaklarımızın arkasına baktılar. Tekrar içeri girip sınava girdik. O anki psikolojimizin bozukluğu neticesinde sınavı maalesef kaybettim." dedi.

Uygulamanın art niyetli ve kasıtlı olduğunu öne süren A. Budak, konuyu mahkemeye taşıyacağını ve sınav yetkilisine ayrımcılık davası açacağını dile getirdi.