BIST 10.081
DOLAR 32,25
EURO 34,86
ALTIN 2.432,66
HABER /  DÜNYA

Esenboğa’da dev uyuşturucu operasyonu

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan kontrollerde piyasa değeri 210 bin lira olan 8 bin 640 gram esrar ele geçirildi. <br/>Orta Anadolu Gü...

Abone ol

Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yapılan kontrollerde piyasa değeri 210 bin lira olan 8 bin 640 gram esrar ele geçirildi.
Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın talimatları doğrultusunda kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerini en üst düzeyde sürdürüyor. Avrupa ülkelerine kıyasla uyuşturucu ticaretinde transit ülke olarak kullanılan Türkiye, son yıllarda yapılan araştırmalara göre artık sadece transit ülke değil hedef ülke konumunda. Türkiye’de yapılan çalışmalar sonrası ele geçirilen uyuşturucu maddelerin transit amaçlı değil iç pazara sürüldüğünün tespit edilmesi tehlikenin önemini gözler önüne seriyor.
Türkiye’de her yıl artan uyuşturucu operasyonlarında, geçen yıl olduğu gibi 2013’te de büyük başarılar elde edildi. Orta Anadolu Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Esenboğa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri ve Esenboğa Gümrük Müdürlüğü personelinin ortak çalışmaları doğrultusunda uyuşturucudan, cep telefonuna, vitaminden, fotoğraf makinesine kadar birçok çeşit elektronik veya ticari mahiyette eşyalar ekiplerin engeline takıldı.
Esenboğa’da yapılan kontrollerde piyasa değeri yaklaşık 210 bin lira olan ve esrar olarak bilinen 8 bin 640 gram Marihuana’ya el konuldu. Hollanda’dan Ankara Esenboğa Havalimanı’na iniş yapan yabancı uyruklu bir yolcu takibe alındı. Yolcunun eşyalarında, bagaj kontrolü sırasında x-ray cihazında yoğunluk görüldü. Bunun üzerine narkotik dedektör köpekleri Emelly ve Dolly valizleri tek tek inceledi ve uyuşturucu maddelere el konuldu.
Kontroller sırasında, piyasa değeri yaklaşık 35 bin lira olan aralarında pahalı markalarında olduğu 17 cep telefonu, 2 fotoğraf makinesi ve aksamları ele geçirildi.
Eşyalara el konulmasının ardından şüpheliler, Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi.
(İHA)