BIST 10.086
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.432,64
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Binali Yıldırım İstanbul'a aday olacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak adı geçen Bakan Binali Yıldırım, merak edilen soruya cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Herkesin kafasındaki soruya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "O kadar çok projemiz var ki o kadar çok işimiz var ki, valla ben bunlardan başka bir şey düşünecek halde değilim" diye cevap verdi.

Bakan Yıldırım, TGRT Haber'de Gazeteci-yazar Hadi Özışık'ın sunduğu Basın Odası programına konuk oldu.

Ulaştırma alanındaki projelerini anlatan Yıldırım, gündemdeki konuları değerlendirdi. Özışık'ın yerel seçimlerde İstanbul'a aday olup olmayacağı yönündeki sorusuna Yıldırım, böyle cevap verdi:

"DÜŞÜNECEK HALDE DEĞİLİM"

"Şu anda bizim önümüzde yapacağımız işler var. Türkiye'nin belli başlı çok önemli projelerinin sorumluluğunu taşıyoruz. Daha bugün Marmaray'la ilgili hızlı trenle ilgili şantiyelere gittik kontroller yaptık. Biliyorsunuz projeleri yıl sonuna kadar bitirmemiz lazım. Üçüncü köprüye başladık, ikinci tüp geçide başladık. Ankara metrolarını yapıyoruz. İstanbul-İzmir otoyolunu İzmit köprüsünü yapıyoruz. O kadar çok projemiz var ki o kadar çok işimiz var ki, valla ben bunlardan başka bir şey düşünecek halde değilim. İstanbul'un belediye başkanı da var. Seçimlerde İstanbul'a yakışan İstanbul'u en iyi şekilde hizmet edecek bir adayı olacaktır. Mevcut başkanımız zaten aday olabileceğini ifade etmişti. Dolayısıyla İstanbullu kimi görmek isterse, AK Parti gerek İstanbulluların beklentisini gerek Sayın Başbakanımız İstanbul'u çok iyi bilir. Belediye başkanlığından gelmedir. Gerekli istişareleri yaparak en uygun adayı İstanbul için AK Parti çıkaracaktır. "

TOPBAŞ'TAN BAŞKA ADAY ÇIKACAK MI?

Özışık'ın "Kadir Topbaş aday olduğunu söylüyor. Onun dışında adaylar çıkabilir mi?" sorusuna Yıldırım, "Tabi ki çıkabilir, veya düşünülebilir. Şimdiden benim kestirmem şu şu adaydır bu bu adaydır diye söylemem çok yakışık ifade etmez. Bir anlam da ifade etmez" diye cevap verdi.