BIST 10.175
DOLAR 32,30
EURO 35,01
ALTIN 2.450,34
HABER /  DÜNYA

CHP’li vekilden suç duyurusu

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında burnu kırılan CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, sorumlu polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. <...

Abone ol

Taksim Gezi Parkı olayları sırasında burnu kırılan CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal, sorumlu polisler hakkında suç duyurusunda bulundu.
Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelen Ramis Topal, iki sayfalık dilekçe ve hastane raporları ile savcılığa başvurdu. Savcılığa sunulan suç duyurusu dilekçesinde, suçu işlediği iddia edilen emniyet personeli ile emri veren kamu görevlileri hakkında "kasten ağır yaralama" ve "suça azmettirme" suçlarından dava açılması ve cezalandırılmaları talep edildi.
Suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunduktan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Topal, adalete inandığını belirtti. Topal, Gezi Parkı’nda müdahalenin yapıldığı 15 Haziran günü zor durumda olan vatandaşlara yardım etmek amacıyla gittiği otel önünde yaşanan karmaşa esnasında bir polisin kaskı ile suratına vurduğunu, grup içerisinde bulunan bazı polislerin de kendisini tekmelediğini söyledi. Olay nedeniyle burnunun kırıldığını ve ameliyat olduğunu ifade eden Milletvekili Topal, "Bunu bana yapan polislerin ismini ve kask numaralarını öğrenemedim. Bu yaralanmaya ilişkin hastaneden aldığım raporu da savcılığa verdim. O polisin yaka numarasının tespit edilerek adalet önüne çıkarılacağına inanıyorum” dedi.
(İHA)