BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  GÜNCEL

Dink’in kızını isyan ettiren söz!

Delal Dink “Dink tescilli Türk düşmanı” sözüne, “Bu hakarete katlanamadım” yanıtını verdi.

Abone ol

Delal Dink, “Dink tescilli Türk düşmanı” sözüne, “Bu hakaretin babama tekrar tekrar söylenmesine katlanamadım. Bunu da mahkemede tekrar yaşamak istemiyorum” yanıtını verdi.

Hrant Dink cinayeti davasının son oturumunda Dink’in kızı Delal Dink’in, cinayetin azmettiricisi olduğu iddiasıyla yargılanan Yasin Hayal’in avukatı Fuat Turgut’un, “Dink tescilli Türk düşmanı” sözüne isyan ettiği ortaya çıktı.

Duruşmada söz alan Delal Dink, “Bu hakaretin babama tekrar tekrar söylenmesine katlanamadım. Babam bunun yüzünden yaşarken öldürüldü ve bunu da mahkemede tekrar yaşamak istemiyorum” dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 25 Şubat’ta görülen davanın tutanakları sekiz günde tamamlandı. Taraflara tüm duruşmadan özet olarak 75 sayfalık tutanak verildi.

Tutanaklara göre, Dink’in kızı Delal Dink duruşmada söz alarak “avukat Fuat Turgut’un, babası için en büyük hakaret olan Tük düşmanı dediğini” mahkemeye hatırlatarak, “Bu hakaretin babama tekrar tekrar söylenmesine katlanamadım. Bu yüzden sesimi yükselttim. Babam bunun yüzünden yaşarken öldürüldü ve bunu da mahkemede tekrar yaşamak istemiyorum” dedi.

Tutuksuz yargılanan eski BBP Trabzon İl Başkanı Yaşar Cihan ise, “Biz Trabzonluyuz. Türkiye’de vatan haini olmayan hiç kimsenin katledilmesi vacip değildir. Bana göre Dink vatan haini değildi” diye konuştu.