BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,84
HABER /  GÜNCEL

Dilsizdi zabıtayı görde dilllendi

Mersin'de dilsiz olduğu için dilenen bir kişi karşısında zabıtayı görünce bülbül kesildi. İşte o ilginç olayın ayrıntıları;

Abone ol

Mersin'de işitme engelli rolü yaparak halktan para toplayan bir dilenci yakalandı. Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan kadın dilenci önce rol yapsa da daha sonra konuşmaya başladı.

Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü kavşağında yakalanan F.Y.'yi belediye binasına getiren ekipler, Kemal Sunal filmlerini aratmayan bir sahneyle karşılaştı. Sağır ve dilsiz olduğuna dair bir yazıyı göğsüne asarak haksız kazanç elde etmeye çalışan dilencinin sorulan sorulara cevap vermesi şaşkınlıkla karşılandı.

Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde yapılan üst aramasında üzerinde bir miktar para ve cep telefonu çıkan F.Y., 70 TL para cezası kesilerek, serbest bırakıldı.

İnsanların iyi niyetlerini suiistimal ederek para kazanan dilenciyi ve onu çalıştıran S.B.'yi bir daha dilencilik yapmamaları konusunda uyaran Toroslar Belediyesi Zabıta Müdürü Ergün Kayhan ise, haksız kazanç elde etmenin hukuki bir suç olduğuna söyledi.

F.Y.'nin sağlıklı olmasına rağmen sağır ve dilsiz imajını vererek halkın duygularını suiistimal ettiğini belirten Kayhan,"Vatandaşlarımızdan önemli ricam hak edene ve gerçekten mağdur olan vatandaşlarımıza yardımda bulunsunlar. Bu gibi vatandaşlarımız haksız kazanç elde ettikleri gibi kendilerinin, çocuklarının, ailesinin ve çevresinin de haksız kazanç yöntemine başvurmalarına sebep olmaktadırlar." dedi.