BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dilovası duman ve alev içinde

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde boya ve kimyevi maddelerin bulunduğu depoda yangın çıktı.

Abone ol

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde boya ve kimyevi maddelerin bulunduğu depoda çıkan yangın kısmen kontrol altına alındı.

İlçenin Çerkeşli köyünde bir firmaya ait, yaklaşık 1500 metrekaresi kapalı, 4600 metrekare alanda kurulu solvent, vernik gibi boya sanayisinde kullanılan ham maddelerin bulunduğu depoda patlamayla birlikte çıkan yangın, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerine ait çok sayıda itfaiye ekibinin su ve köpükle müdahalesi sonucu kısmen kontrol altına alındı.

Kocaeli Afet Koordinasyon Merkezi'nden gelen ekibin incelemeleri ve ilgililerle yaptıkları görüşmenin ardından çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri, yangının deponun yakınındaki kimyevi maddelerin bulunduğu 27 tanka sıçrama ihtimali azaldığından olay yerinden ayrıldı.

Olay yerindeki 6 itfaiye ekibi ise depoda varillerdeki kimyasal maddelerin
kontrollü olarak yanarak sönmesini bekliyor.

Deponun otoparkında bulunan ve patlamalar nedeniyle çıkarılamayan tankerler ile deponun müdüriyet kısmının yangında zarar görmediği öğrenildi.

Depoda yaklaşık 3 milyon dolar hasar meydana geldiğinin tahmin edildiği,
yangınınnedeninin araştırıldığı bildirildi.

Bu arada, firma yetkilileri, olay yerinde incelemelerde bulundu. Dilovası
Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dilovası'nın sanayi bölgesi olduğunu, Çerkeşli köyünün ise kimyasal malzemelerin depolama alanı olduğunu belirtti.

Dilovası'nda onlarca kimyasal madde depolama alanı bulunduğunu kaydeden Belediye Başkanı Yaman, şöyle konuştu:

"Yangın ve patlama tehdidini sürekli yaşıyoruz. Dilovası Organize Sanayi Bölgesi güçlü bir itfaiye teşkilatına ihtiyaç duymaktadır. Sağ olsunlar
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekibi yangına 5 dakika içinde müdahale etmiş ama buyeterli değil. Özellikle depolama alanlarında büyük bir itfaiye teşkilatı bulunmalı. Bugün, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği yürüyüşümüz olacaktı, bu bölgede yürüyecektik, denk geldi, büyük geçmiş olsun."

DUMARLAR VE ALEVLER SEMAYI BÖYLE KAPLADI

[PAGE] [PAGE] [PAGE] [PAGE]