BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Onlar Osmanlının akıncıları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yurt dışındaki Türk okullarında görev yapan öğretmenlere övgü dolu sözler söyledi.

Abone ol

Dünyanın bir ucunda Türkçe konuşan varsa bunda Türk öğretmenlerinin emeği olduğunu belirten Erdoğan, "Ben bu kardeşlerimi, beni mazur görün Osmanlı'nın akıncıları olarak görüyorum. Bu kardeşlerim oraya dilimizle gittiler.

Necip Fazıl'ı, Akif'i, Nazım Hikmet'i, Ali Şir Nevai'yi dinlettiler. Hep bu öğretmen kardeşlerimin orada verdikleriyle oldu bunlar. Bundan dolayı tebrik ediyorum. Kutluyorum. Başarılarının artarak devamını diliyorum." diye konuştu.

ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen 7. Türkçe Olimpiyatları törenine katılan Başbakan Erdoğan, Türkçe okullarından mezun olup çalışma hayatına girenlere teşekkür plaketi verdi. Burada konuşan Başbakan, günlerdir televizyon ekranlarında 7. Türkçe Olimpiyatları için gelen öğrencilerin heyecanını yaşadıklarını belirtti. "Gözlerimizden yaşlar dökülüp izledik. Kolbastıyı izleyince, ondan önce o delikanlıyı özgüven içinde dinleyince gerçekten onda da yine duygularımız depreşti. Şahsen gönlümden ağlamaklı oldum." diyen Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Moldova'ya yaptıkları gezide havaalanında Türk okulundaki öğrenciler tarafından Türk bayrağıyla karşılandıklarını aktardı.

Otele kadar bu öğrencilerin kendilerine eşlik ettiğini kaydeden Erdoğan, "Dünyanın değişik ülkelerine gittik, aynı şekilde yine onlarla birlikte olduk. Dünyanın dört bir yanında Türkçenin konuşması mücadelesini veren bir çalışma organizasyonu var. Dil kolay bir olay değil. Dil aynı zamanda gönül anlamına geliyor. Edebiyatımızda ehli dil ifadesi vardır. Bu bir diğer anlamıyla ehli gönül anlamına gelir. Bu bakımdan dünyanın bir ucunda Türkçe konuşan varsa onlara gönüllerimizle ulaşabilmek, onunla derdi paylaşabilmek oluyor. Bunun çabasını gösterenlere, öğretmen kardeşlerime şahsım milletim adına teşekkür ediyorum." sözlerini kaydetti.

Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise tüm organizasyonda emeği geçenleri kutlayarak, bu organizasyonun nice yıllara ulaşmasını dileğini ifade etti