BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,73
ALTIN 2.389,64
HABER /  SPOR

Dilmenden genç sporculara öğüt

Rıdvan Dilmen, Coca Cola Futbol Akademi Ligi'nde genç futbolculara ders verdi. Dilmen'e göre iyi futbolcu stres altında başarı göstermesi gerekiyor.

Abone ol

Eski milli futbolculardan ve futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Coca Cola Futbol Akademi Ligi'nde yarı finale kalan 4 takımın oyuncularına öğütte bulunarak, ''İyi futbolcu stres altında büyük başarı gösterendir'' dedi.

Antalya'da bulunan Mardan Spor Kompleksi'nde süren Coca Cola Futbol Akademi Ligi 15 yaş altı grubunda finale kalan Galatasaray, Gençlerbirliği, Ege Bölgesi Karması ve Marmara Bölgesi Karması takımların 80 futbolcusuyla biraraya gelen Rıdvan Dilmen ile eski (A) Milli Futbol Takımı Mentörü Prof. Dr. Turgay Biçer, genç futbolculara deneyimlerini anlattılar.

Turgay Biçer, genç futbolculara futboldaki psikolojik davranışlar ve yapılması gerekenleri anlatırken, Rıdvan Dilmen de futbol yaşamından kesitler aktardı.

Dilmen, genç futbolculara yönelik yaptığı konuşmada, ''Hayallerinizi küçük tutmayın. Benim hayalim mahalle takımıydı ama Fenerbahçe'de oynadım. İyi futbolcu stres altında büyük başarı gösterendir. Topu sektirmekle iyi futbolcu olunmaz. İyi futbolcu olmak için doğru oynamak gerekir. Fenerbahçeli Alex gibi'' dedi.

Dilmen, daha sonra basın mensuplarıyla sohbet etti. Futbolda yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Dilmen, kimi futbol kulüplerinin futbolculara 25 maçtır ödeme yapmamalarına karşın futbolcuların oynamayı sürdürdüklerini bildirdi. Dilmen, bir soru üzerine, şu anda yeniden teknik direktörlüğe dönmesinin mümkün görünmediğini kaydetti.