BIST 10.219
DOLAR 32,22
EURO 34,71
ALTIN 2.446,86
HABER /  GÜNCEL

Dillere destan olan adam

Antalya'da dillere destan bir otel yaptı. New Times, "Şaka değil, gerçek" diyerek bunu verdi. İşte o dillere düşen açılış ve o adam...

Abone ol

Antalya'da yaptırdığı Mardan Palace Otel'le günlerdir adından söz ettiren Azeri asıllı ünlü işadamı Telman İsmailov Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru yaptı.

BEN TÜRKÜM

Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen ve kendisinin de Türk olduğunu ifade eden işadamı İsmailov, “Rus pasaportu taşıyorum ancak benim ismim İsmail. Oğlumun ismi de Serkan. Ben Türkiye aşığıyım. Bu nedenle Türk vatandaşlığına geçmek için başvurdum. Artık Türk vatandaşı olmak istiyorum. Kendimi size çok yakın buluyorum' dedi.

40 MİLYON DOLARLIK AÇILIŞ

Ünlü işadamı İsmailov'un, dillere destan oteli Antalya'da yapmasının sebebi de Türklere olan sevgisi. Antalya'yı gezince burada otel açmaya karar verdiğini söyleyen ünlü işadamı otel için 1.4 milyar dolar harcadığını, tasarımına kadar herşeyiyle bizzat kendisinin ilgilendiğini dile getirdi. Mardan Palace Oteli'ni önceki gece görkemli bir törenle hizmete açan İsmailov, Türkiye'de Mardan'dan daha büyük bir otel daha yapacağı müjdesini de verdi.

SHARON BENİ AĞLATTI

Muhteşem açılışına dünyanın dört bir yanından ünlüleri davet eden ve iki gün boyunca onlara ev sahipliği yapan işadamı İsmailov, yıldızlarla aynı zamanda yakın arkadaş olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Sharon'un açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'yi çok sevdiğini ve tekrar çocuklarıyla Antalya'ya gelip otelimde kalmak istediğini söylemesi beni çok duygulandırdı, gözyaşlarıma zor hakim oldum. Onların Antalya'ya gelip Türkiye'yi övmeleri benim için en büyük armağan.”

TÜRKİYE'DE RAKİBİ YOK

Türkiye'de yatırımlarına devam edeceğini söyleyen İsmailov 'Aylık kira geliriniz 500 milyon dolar mı?' sorusuna ise cevap vermek istemedi. Milyarder işadamı Telman İsmailov'un Antalya'da yaptırdığı otelin Türkiye'de rakibi yok. Dünyadaki rakipleri ise Burj El Arap ile Sardunya'daki Kempinski.

YILDIZ YAĞMURU

Monica Bellucci, Sharon Stone, Richard Gere, Tom Jones, Mariah Carey, Paris Hilton ve Seal gibi dünya yıldızlarının katıldığı gecenin mönüsünde ayrıca, her biri 700 gram ağırlığında olan ve Atlantik Okyanusu’ndan getirilen 950 adet ıstakozun yanı sıra yüzlerce kilo yengeç, midye ve karides kullanıldı.

30 TIR MALZEME GETİRİLDİ

Mardan Palace’a 1.4 milyar dolar yatıran Azeri asıllı Rus iş adamı Telman İsmailov, otelin açılış gecesi için de hiç bir masraftan kaçmadı. 40 milyon dolara mal olan açılış gecesinde gerçekleştirilen tüm lazer, havai fişek gösterileri ve ses sistemleri Belçikalı multimedia şirketi LSE tarafından yapıldı. 150 kişilik bir ekip çalışmasıyla gerçekleştirilen şov için 30 TIR dolusu malzeme açılış için Antalya’ya getirildi. Sadece lazer şovun maliyeti 2 milyon doları buldu.

Davetliler ne yedi ne içti

45 kilogram Beluga havyarı.
950 adet Atlantik ıstakozu.
Yüzlerce kilo yengeç, midye ve karides.
1 ton dana, kuzu ve tavuk eti.
600 adet bıldırcın.
5 kilogram trüf mantarı.
400 kilogram çikolata.
65 kilogram kaz ciğeri.
10 bin yumurta.
200 şişe Chateau Mouton Rothschild.
200 şişe Chablis Grand Cru.

İŞTE DÜNYANIN DİLİNE DÜŞEN
O OTELİ YAPAN KİŞİ...
12 ÇOCUKLU AZERİ AİLESİNİN OĞLU...
 

[PAGE]


12 ÇOCUKLU AİLENİN OĞLU

Peki, geçen yıl doğum gününde Jennifer Lopez'i davet eden, Antalya'daki açılışa dünya starlarını getiren Telman İsmailov kim?

Azeri kökenli işadamı İsmailov, Bakü'de ev hanımı bir annenin ve tekstilci bir babanın 12 çocuğundan biri olarak dünyaya geliyor. Azerbaycan Halk Ekonomi Enstitüsü'nü bitiren İsmailov, Moskova'da Plehanov Akademisi'nde eğitim görüyor. Ancak daha ilk yılında ticarete atılıyor. 1982 yılında Moskova'ya taşınan ve Ticaret Bakanlığı'nda ekonomist olarak çalışmaya başlayan İsmailov'un 1988 yılında kurduğu ilk şirketinin adı "Ticari Hayır Firması."

1989'da ise çocukları Alik, Sarman ve kendi ismi Telman'ın isimlerinin başharflerinden oluşan AST 1989'u kuran İsmailov, 1.5 yıl içinde 600 bin ruble yatırımla Moskova'da 52 mağaza ve bir pazar açıyor. 1990'ların ortalarında satın aldığı ve 30 milyon dolar yatırım yaptığı Praga Restoran ise tarihi bir özelliğe sahip. Lukoil'in de ortağı olan İsmailov, Bir Rus Gazetesi ile yaptığı söyleşide işinin politik risklere bağlı olmadığını belirtiyor. Muhabirin "Devlet görevlileriyle özel ilişki" imasını ise "Mümkündür" diye yanıtlıyor.

RUSYA'NIN EN ZENGİNLERİ ARASINDA

AST Şirketler Grubu'nun bugün tekstilden matbaaya kuyumculuktan inşaata kadar 31 şirketi var. Rusya'nın 57'nci zengin işadamı olan İsmailov'un sadece Moskova'da kira aldığı 2 milyon metrekare mülkü bulunuyor.

AST Şirketler Grubu'nun 2008 cirosunun 7 milyar dolar civarında olduğu tahmin ediliyor. İsmailov'un 3 oğlundan biri olan Sarkan İsmailov ise halen Antalyaspor'un as başkanlık görevini yürütüyor.

Sık sık şatafatlı eğlenceleriyle gündeme gelen İsmailov'un 1.5 milyon dolarlık Rolls Royce marka bir arabası bulunuyor. Ünlü milyarderin en büyük tutkusu ise sahibi olduğu dev saat koleksiyonu. Zengin işadamının 2 bine yakın saati olduğunu biliniyor.

Türkiye'de kriz sırasında yatırım yapan İsmailov, daha büyük bir yatırımı olursa onu da Türkiye'de yapacağını söylüyor. 

AÇILIŞTA YILDIZLAR GEÇİDİ...
DİĞER SAYFADA...

[PAGE]

Paris Hilton

[PAGE]




 

[PAGE]




Monica Belluci açılışa ünlü işadamının küçük torunu ile birlikte geldi. 

[PAGE]





Richard Gere açılış gecesinde eşiyle birlikte...

[PAGE]




Mariah Carey

[PAGE]





[PAGE]




Sharon Stone

[PAGE]



Mariah Carey
 

[PAGE]




Tom Jones

[PAGE]





Monica Bellucci