BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.506,57
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta havalar nasıl olacak?

Mayıs sıcakları yaktı derken, bu haftada sıcaklık değerlerinde hissedilir bir düşüş yaşanacak. İşte haftanın hava raporu;

Abone ol

Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük hava tahminleri şöyle;

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde görülecek olan sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların; Doğu Karadeniz (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacak. iç ve güney kesimlerinde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, doğu bölgelerimizde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetlice esecek.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) ile Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Lokal su baskını, Taşkın, Yıldırım düşmesi vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Bursa, Koacaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, bölgenin güney ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kütahya çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye ve K.Maraş çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz'de (Trabzon, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt) kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu.