BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dilek Yaraş aramıza dönüyor

Dilek Yaraş uzun bir aradan sonra yeniden İnternethaber'de! Yaraş söylenmeyeni söyleyecek, yeni polemiklere kapı aralayacak!

Abone ol

Gazeteciler.com'da medya yazılarıyla gündem belirleyen, 2004-2006 yılları arasında da İnternethaber'de yazan Dilek Yaraş, köşesine dönüyor. Yaraş, Gazeteciler.com'un yanısıra yarından itibaren İnternethaber'de haftada üç gün okuyucularıyla buluşacak.

Dilek Yaraş, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu. Gazetecilik mesleğine fakülte yıllarında (1985) Karacan Yayınlarının çıkardığı, Kadın, Ege Kadın, Sanat Olayı, Kapital gibi dergilere röportajlar yaparak başladı.

Emlak Gazetesi'ndeki yazı işleri müdürlüğünün ardından serbest gazetecilik, sinema ve tv projelerinde basın danışmanlığı, reji asistanlığı, yapım yönetmenliği ve senaryo çalışmaları yaptı.

1990 yılından 2004'e kadar Stockholm'de yaşadı.

Meslek geliştirme eğitimlerinin ardından, İsveç basınında yayınlanan makale ve röportajlarının yanı sıra 1998 yılında, İsveç'te yaşayan Türkiyelilere, İranlılara ve Araplara yönelik İsveç'teki yaşama odaklı Prizma adında Türkçe, Arapça ve Farsça dergi grubunun genel yayın yönetmenliğini yaptı...
İsveçli yazar Dorotheè Simon ile birlikte ''Ortalama İsveçli'' isimli, İsveç'teki bireysel ve toplumsal ilişkilerin kodlarını anlatan bir kitap yazdı.

Halen üyesi bulunduğu İsveç Gazeteciler Sendikası'nın yönetim kurulunda İsveç'te yaşayan göçmen gazetecilerin mesleki sorunlarının çözümü için projeler başlattı, araştırmalar yaptı.

2004 yılından 2006'nın Aralık ayına kadar İnternethaber sitesinde siyasi gündem ağırlıklı günlük köşe yazıları yazdı.

Medya ağırlıklı yazılarını ise 2000 yılının başından itibaren Dördüncü Kuvvet Medya'da yayınlıyor.