BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Vanda 14 ton kaçak akaryakıt

Van'da jandarma ekiplerinin kaçak akaryakıtla mücadale çalışmaları kapsamında 14 ton 100 kilo akaryakıt ele geçirildi.

Abone ol

Kaçak akaryakıt taşımacılığında kullanılan 102 eşek, 19 at ve 5 araca da el konuldu. Jandarma ekipleri ayrıca yasadışı yollarla Türkiye'ye sokulan 4 bin 598 karton kaçak sigaraya da el koydu.

Alınan bilgilere göre, Jandarma ve sınır güvenliğinden sorumlu piyade askerleri, Başkale, Çaldıran, Özalp, Saray kırsalında akaryakıt kaçakçılığına karşı mücadaleyi artırdı. Çaldıran Umuttepe ve Alakaya Piyade Karakolları bölgesinde askerler tarafından yapılan arazi araması sırasında araziye terk edilmiş 6 ton 800 kilo kaçak mazot ele geçirildi. Bu mazotun taşımacılığında kullanılan 102 eşek yakalandı.

Güvenlik güçlerinin sınır bölgelerinde yaptığı çalışmalarda 15 ayrı olayda 7 ton 300 kilo kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bu akaryatın taşımacılığında kullanılan 19 at, 5 araca el konulurken, 10 kişi hakkında yasal işlem yapıldı.

Öte yandan, akaryakıt kaçakçılığının yanısıra dağ yolların at, katır ve eşek sırtından taşınan kaçak sigaraya yönelik de mücadele sürüyor. Jandarma ekipleri, Erciş Karlıyayla köyünde H.K. yönetiminde ve içinde İ.Y: isimli şahsında bulunduğu kamyonu durdurarak arama yaptı. Kamyonda farklı menşeli 2 bin 680 karton kaçak sigara ele geçirildi.

Çaldıran ilçesi kırsalında ise araziye terk edilmiş 700 karton kaçak sigara ile bunların taşımacılığında kullanılan 4 at yakalandı. Gürpınar Cevizalan köyü yol ayırımındaki C.A. yönetimindeki araçta 600 karton, Muradiye Ünseli Beldesi'nde ise M.K. yönetimindeki kamyonette ise 598 karton kaçak sigara bulundu. Araçlara el konulurken, gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edildi.