BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Sıcaklık azalıyor

Yeni günde hava sıcaklığı nasıl olacak? İşte bölge bölge beklenen sıcaklıklar...

Abone ol

Haziran'ın gelmesiyle birlikten başlayan kavurucu sıcaklık yerini serin ve yağışlı bir havaya bıraktı. Dün İstanbulluların kabus gibi saatler yaşamasına neden olan yağışlar etkisini sürdürecek mi?

İşte Meteoroloji'nin son tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre Ülkemizin doğu kesimlerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Hopa, öğle saatlerinde Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: İç ve kuzeydoğu kesimlerinde 4 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Akdeniz kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Hopa, öğle saatlerinde Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, yıldırım vb.) vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Sinop çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde Bartın çevrelerinde sis görülmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Giresun, Trabzon, Rize, Gümüşhane ve Hopa, öğleden sonra Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (30-50 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Elazığ ve Şırnak dışında bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Van çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.