BIST 10.169
DOLAR 32,30
EURO 35,02
ALTIN 2.454,86
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dikkat! Çocuklarınız mobil ödeme yapabilir

İnternet üzerinden oynanabilen oyun satışı yapan bir internet sitesi mobil ödeme sisteminin çocuklar tarafından da kullanıldığına dikkat çekti.

Abone ol

İnternet üzerinden oynanabilen oyun satışı yapan bir internet sitesi GSM operatörlerinin oyunların satışından aldığı yüzde 40’lık komisyona dikkat etmeleri konusunda vatandaşları uyardı. Mobil ödeme kullanan vatandaşların ürün satın almadan önce satıcıya danışmalarını önerirken mobil ödeme sisteminin çocuklar tarafından da kullanıldığına dikkat çekti.
 
Tüketici platformu Sikayetvar.com’a yaptığı açıklama ile GSM operatörlerinin oyun sitelerinden aldığı yüzde 40’lık komisyon ücretini eleştirdi. Ayrıca kredi kartı ödemesi yapamadıkları için çocukların mobil ödemeye yöneldiğine de dikkat çekti. 
 
“Kullanıcılar Kandırılıyor”
 
Oyun sitesinin satıcısı, oyun satışlarında kredi kartı ve banka hesabı ile de satış yaptıklarını fakat mobil ödemenin daha hızlı olması bakımından vatandaşlar tarafından daha fazla tercih edildiğini ifade etti. Web sitesi sahibi ‘Kullanıcılar kandırılıyor’ diyerek yapılan uygulamayı şöyle anlattı:
 
“Kredi kartı ile satış yaptığımda yüzde 7’lik komisyonu ben kullanıcılara yansıtıyorum ve 5 TL’lik ürün aldıklarında 5,40TL ücret ödüyorlar. Ama mobil ödeme de Avea yüzde 40’lık bir komisyon aldığı için doğal olarak kullanıcıya 5 TL’lik ürün 8,4 TL’ye gelmekte.


Bu durumda ya kredi kartı ile eş değerde satmam lazım ya da yüzde 40’lık komisyonu cebimden ödemem lazımmış.Sitemde mobil ödeme sayfasında müşterileri bilgilendirmek açısından bu şekil yüzde 40’lık bir komisyon olduğunu ve bu komisyonu biz değil hat operatörleri kestiğini yazdım bunu kaldırmamı istediler.  ‘Böyle bir şey yapmanız doğru değil. Kimse görmesin siz gerekli açıklamayı yaparsınız’ dediler. 
 
“Çocuklar İnternet Satışlarında Mobil Ödeme Kullanabilir”
 
İnternet üzerinden oynanabilen ve bilgisayarla yüklenen oyunlara daha fazla çocukların rağbet gösterdiğini kaydeden oyun sitesi sahibi, mobil ödemelerin çocuklar tarafından kullanıldığını ileri sürdü. Aileleri çocukların mobil ödeme yapabileceği konusunda uyaran internet sitesi yöneticisi, “Çocuklar kredi kartı ile ödeme yapamadıkları için mobil ödeme yöntemine yöneliyorlar. İnternet üzerinden yapılan satışlarda bu konuya dikkat edilmesi gerekiyor” dedi.
 
ŞikayetVar Haber