BIST 10.159
DOLAR 32,11
EURO 35,15
ALTIN 2.468,93
HABER /  POLİTİKA

Bahçeli'ye Rize'den sert yanıt geldi!

Başbakan Erdoğan memleketi Güneysu'nun iki sıkıntısını giderek projeyi açıkladı.

Abone ol

İNTERNETHABER-MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Milli Güvenlik Kurulu bildirisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Diyarbakır ziyaretine yönelik sözlerine Başbakan Erdoğan Rize'den yanıt verdi. Erdoğan,"Bunların Güneydoğu'yu gittikleri dahi yok" dedi.

Memleketi Rize'nin Güneysu ilçesine Çarşamba gecesi gelen ve iki gündür evinde dinlenen Başbakan Erdoğan, bugün ilk kez Merkez Mahallesi'ndeki evinden çıktı. Cuma namazı sonrası vatandaşlara seslenen Erdoğan, gazetecilerin de gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

MHP lideri Bahçeli'nin Gül'ün Diyarbakır temaslarına ilişkin "Başbakan'ın PKK açılımı konusunda Sayın Cumhurbaşkanı ile Başkakan arasındaki rol paylaşımının devam ettiği ortaya çıkmıştır" sözlerinin anımsatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"MHP liderinin bu yaklaşımını şık bulmuyorum. Onların milli birlik ve beraberliğe katkısı olacak sözleri dillendirmeleri lazım. Sağolsunlar, bizim birlik ve kardeşlik çalışmalarımız içinde bunları söylemişlerdi. Bunların Güneydoğu'ya gittikleri dahi yok. Havası, toprağı nasıldır haberleri yok! Cumhurbaşkanın gönlünde bir siyasi yaklaşımı olabilir ancak bulunduğu görev itibariyle 73 milyonu kucaklamak zorundadır. MGK bildirisinde de bu sosyal barış dile getirilmiştir."

"MÜSTERİH OLUN"

Terör konusunda vatandaşlara "Müsterih olun" çağrısında bulunan Erdoğan, resmi dil tartışmalarıyla ilgili "Herkes sosyal hayatında anadilini konuşabilir" dedi.

"Terör konusunda müsterih olun. Birlik olmamız halinde bunların hepsinin üstesinden geliriz. Bizim aramıza sokulmak istenen nifak tohumlarına karşı kapalı bir vücut olmalıyız. Resmi dilimiz Türkçe'dir ama herkes anadilinde konuşmakta yaşamakta özgürdür. Sosyal barış içinde kimsenin huzurumuzu kaçırmaya hakkı yoktur."



4 YILIN HESABINI YAPMIYORUZ

Erdoğan'ın
güldüren
diyaloğu
Başbakan Erdoğan Rize'de kendisine yaklaşan kadına bakın nasıl yanıt verdi. Okumak için tıklayın


"Türkiye için 2011 yeni bir yıl olacak seçimlerle yeni bir anayasanın konuşulacağı bir yıl olacaktır. Yeni bir 4 yılın hesabını yapmıyoruz. Biz 2023'ü hedefliyoruz. Biz ilk 10 ekonomide olmayı ve kişibaşı mişlli gelirin 25 bin doları bulacağı bir ülke olacağız."

GÜNEYSU'YA YATIRIM MÜJDESİ

Başbakan Erdoğan memleketi Rize'nin Güneysu ilçesinde halka hitap etti. Eğitimde öğrencilere yaptıkları artışa dikkat çeken Erdoğan, Güneysu'nun kanalizasyon ve su sıkıntısını biterecek iki projeyi açıkladı.

CAMİYE YÜRÜYEREK GİTTİ

Cuma namazı için yağmur altında şemsiyesini kendisi tutarak Güneysu ilçe merkezindeki Güneysu Merkez Camisine yürüyerek gelen Erdoğan, cami girişi öncesi hemşehrileri ile sohbet etti. Erdoğan, daha sonra Cuma namazını kıldı, namazın ardından yaklaşık 30 dakika hemşehrileriyle görüştü. Cami çıkışı sonrası yakınındaki Güneysu Belediye binasına geçen Başbakan Erdoğan, belediye binasının balkonundan hemşehrilerine seslendi.

BALKONDAN SESLENDİ

Erdoğan, şu an balkonunda konuştuğu binanın 3-5 ay sonra burada olmayacağını
belirterek "Bu binayı yıkacağız. İstiyoruz ki Güneysu'ya girildiği zaman sadece güzellikler olsun. Tarihi alt sokağımızı yapıyoruz. Aynı şekilde orası da bitsin. Orası da bittiğinde çok daha farklı bir Güneysu'ya kavuşmuş olacağız. Şehircilikte eksikleri gidermenin çabası içinde olmak lazım. Dertli olmak lazım. Biz sizlere aşığız, Sizlerin sevdalısıyız" dedi.

Yoksul ailelerin eğitim gören çocuklarına para yardımı yapılması için kaymakamlıklara müracaatta bulunmaları çağrısında bulunan Erdoğan, ilk, orta ve üniversite eğitimi gören öğrencilere yapılan yardımları anlattı.

Yağmur altında yaptığı konuşmasında yaklaşık 40-50 gündür Güneysu'ya yağmur yağmadığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "İnşallah bundan sonra rahmeti bol olur. İnşallah rahmet dolu günlere gireriz, inşallah taşkınlardan uzak ama rahmeti bol bir mevsime girmiş oluruz. Süratle Güneysuyu'muzun susuzluk noktasında girişimleri başlattık. Valiliğimizle bunları konuştuk. Gürgen suyunu inşallah 3-4 ay içinde Güneysu'ya getiriyoruz. Bundan Rize'de istifade edecek. Ödeneğini ayırdık. Güneysu'nun kanalizasyonsorununun çözümü için de DSİ devreye giriyor. O sorunu da çözeceğiz."

Erdoğan, konuşmasının sonunda 2011 yılının tüm halkımıza hayırlara vesile olmasını diledi.