BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.401,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Dijital TV yayını yakında...

Test aşamasındaki Dijital TV yayınları pek yakında hizmete sunalacak.

Abone ol

Türksat Uydu Haberleşme Kablo TV ve İşletme A.Ş Genel Müdürü Osman Dur, test aşamasındaki Dijital TV'nin pek yakında hizmete sunulacağını belirtti.

Türksat Kablo tarafından hazırlanan Dijital TV Yayıncılığı Projesi'nin teknik altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu bildiren Dur, "Dijital TV, ülkemize ve insanlarımıza yakışan çok seviyeli bir içerikle birlikte abonelerimizin hizmetine pek yakında sunulacaktır. Bunların yanı sıra Türksat Kablo abonelerine kablo şebekesi üzerinden telefon hizmeti sağlamak üzere ilgili yasal sözleşmeleri imza aşamasına getirmiştir. Bu kapsamda, ses ve veri hizmetlerinin çeşitlendirilmesi Türksat A.Ş'nin öncelikli projeleri arasında yer almaktadır" dedi.

Telekomünikasyon sektöründe gerçekleşen serbestleşme uygulamaları kapsamında önümüzdeki dönemde kablo sektöründe Türksat A.Ş'nin yanı sıra Telekomünikasyon Kurumu'ndan ruhsat alan firmaların da faaliyet göstermeye başlayacaklarına dikkati çeken Dur, firmaların katılımıyla birlikte kablo tv sektörünün büyüyeceğini ifade etti. Dur, böylece kamu yatırımlarının ve kablo şebekesinin ulaşamadığı bölgelerin, özel sektör aracılığıyla kablo tv ve kablo internet gibi hizmetlerden faydalanacağını ifade etti.

Türksat A.Ş Genel Müdürü Dur, Türksat Kablo ile mevcut Gelir Paylaşım Ortakları arasındaki sözleşmelerin ilgili madde ve söz konusu firmaların lisans almalarıyla birlikte sona ereceğini, bunun ardından hesap kapatma işleminin başlayacağını da belirtti.