BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

DHKP/Cliyi polis kanı kurtardı

DHKP/C'li teröristlerden Nurullah Şaşkın, polisle girdiği silahlı çatışma sonrası ağır yaralı olarak yakalandı.

Abone ol

Bahçelievler'de bir kahvehaneyi kar maskeleriyle basan DHKP/C'li teröristlerden Nurullah Şaşkın, polisle girdiği silahlı çatışma sonrası ağır yaralı olarak yakalandı. Operasyona katılan polisler, 11 ünite kan vererek grubun lideri olduğu ileri sürülen Şaşkın'ın hayatını kurtardı.

Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Yenibosna'da bir kahvehaneye DHKP/C'li teröristlerin baskın düzenleyecekleri yönünde bilgi aldı. Teröristlerin geçtiğimiz cuma akşamı Esnaflar Kahvehanesi'ne geleceklerinin haber alınmasıyla çevrede güvenlik çemberi oluşturuldu.

Teröristlerden bir grup, kar maskesi takarak kahvehanenin içerisine girerken, ikinci grup kahvehane dışında bekledi. Üçüncü grup ise sokak başlarında gözcülük yaptı. Polis, DHKP/C'lilere 'dur' ihtarında bulundu. İhtara ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada yaralı olarak yakalanan Hakan Özek ile Nurullah Şaşkın'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Özek ve Şaşkın, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Çatışmada bacağından ve karnından vurulan Şaşkın, durumu ağırlaşınca Kartal Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Ameliyata alınan Şaşkın'ın acil kana ihtiyacı olduğu doktorlar tarafından polislere bildirildi. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polisler arasında Şaşkın'la kan grubu aynı olan polisler belirlenerek hastaneye gönderildi. Şaşkın, operasyona katılanların da aralarında bulunduğu polislerden 11 ünite B pozitif kan alınarak ameliyata yetiştirildi. Şaşkın'ın durumunun iyiye gittiği bildirildi. Hakan Özek de ilk tedavisinin ardından gözaltına alındı.