BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Yolcu direksiyonu çevirdi

Ankara-İstanbul otoyolunda otobüs devrildi. Akli dengesi bozuk yolcu şoföre sarıldı, direksiyonu çevirdi.

Abone ol

Adıyaman'ın Kahta İlçesi'nden türbe ziyaretinden dönenleri taşıyan yolcu otobüsü, akli dengesi bozuk bir kişinin şoföre müdahale etmesi sonucu kontroldan çıkarak, TIR ile çarpıştıktan sonra şarampole yuvarlandı. Kazada biri kadın 2 kişi hayatını kaybederken, 10'u ağır 44 kişi yaralandı

Kaza saat 01.30 sıralarında Ankara- İstanbul Otobanı'nın 50'nci kilometresindeki Kazan İlçesi yakınlarında meydana geldi. Kahta İlçesi'ne bağlı Menzil Köyü'nde türbe ziyaretinde bulunan 45 kişi, Cemil Balota yönetimindeki 34 BK 0666 plakalı yolcu otobüsü ile İstanbul'a gitmek üzere yola çıktı. Otobüs Ankara'nın Kozan İlçesi yakınlarına geldiğinde yolcular arasında bulunan akli dengesi bozuk Salih Mandacı, inmek istedi.

Babası Mehmet Mandacı ile diğer yolcuların sakinleştiremediği Mandacı, şoför Balota'nın üzerine çullanıp direksiyonu çevirdiğinde otobüs kontroldan çıktı. Şerit değiştiren otobüs, arkadan gelen Tarkan Çetinkaya yönetimindeki 34 BR 8423 plakalı TIR'ın çarpması sonucu bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı.

Kazada yolculardan akli dengesi bozuk Salih Mandacı'nın babası Mehmet Mandacı ile henüz kimliği belirlenemeyen bir kadın yaşamını yitirirken 10'u ağır 44 kişi de yaralandı. Çevredekiler tarafından otobüsten çıkaralarak yol kenarına yatırılan yaralılar, olay yerine sevkedilen ambulanslarla Ankara'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kaza nedeniye kapanan otobanda trafik akışı yarım saat sonra ulaşıma açıldı.