BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Beşiktaş eşitlik istiyor

Kaleci krizine giren Beşiktaş'ta kulüp sekreteri Kenan Öner eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz dedi ve ekledi;

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, adil ve eşit şartlarda mücadele etmek istediklerini belirterek, "Kalede bir futbolcuyla sahaya çıkarsak, Beşiktaş'ın, nasıl adil şartlarda yarışacağının takdirini kamuoyuna bırakıyorum" dedi.

Kenan Öner, Swissotel'de gerçekleştirilen "Ayın Hakemi" yarışmasının jüri toplantısında yaptığı açıklamada, bugün öğle saatlerinde Runje'nin, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildiğini öğrendiklerini belirterek, "Bizim için kolay olmadı. Kalecilerimizden Murat da bir hafta önce sakatlanmıştı. Runje'nin PFDK'ya sevk edildiğini öğrendiğimiz sırada, bir diğer kalecimiz Korcan'ın sakatlandığını da öğrendik. İnancımızı yitirmedik. Her koşulda mücadelemizi sürdüreceğiz. Hak edenin şampiyon olmasını diliyoruz" dedi.

Hakemlerin de insan olduğunu dile getiren Öner, şöyle konuştu:
"Onların iyi niyetli olduğunu kabul ediyoruz, ama mücadelenin hep sahada olmasını istiyoruz. Olayın sportif ve fair-play çerçevesinde gerçekleşmesinden yanayız. 'Hak ettiler' dedirterek şampiyon olmak istiyoruz. Bu mücadelenin ortasındayız. Runje'nin bir hareketi olduğu söyleniyor, ama taraftarlara yönelik olmadığı da söyleniyor. Runje de taraftarlara yönelik yapmadığını ifade ediyor. Yarın savunma vereceğimiz için, maç kasetlerini istedik. Temsilci raporlarında yazıldığı söyleniyor. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Kalede bir futbolcuyla sahaya çıkarsak, şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş'ın, nasıl adil şartlarda yarışacağının takdirini kamuoyuna bırakıyorum."

Sakat futbolcuların bu sezon etkin bir rol oynadığını vurgulayan Kenan Öner, teknik direktör Tigana'nın oyuncu tercihleri konusunda ise “Mevcutlar içinde, kazanan takımı bozmak mümkün olmuyor. Tigana'nın son haftalarda, kazanan takımı bozmak istemediğini düşünüyorum” diye konuştu.

Kalecilerin sakat olduğu dönemde, Runje'ye, dikkatli olması yönünde uyarıda bulunup bulunmadıkları sorusuna Öner, “Sarı kart sınırında olan futbolculara bile dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunuyoruz. Kaleci Murat'ın sakatlığı sonrası, Runje'ye, gözünün içine baktığımızı ve dikkatli olması gerektiğini söylemiştik, ama maç içindeki mücadele hırsı ve adrenalin, futbolcuyu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yarın kasetlerle esas durumu anlayacağız” yanıtını verdi.