BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İstanbulda gizemli Köşk afişleri

Cumhuriyet Mitingi sonrası İstanbul'un çeşitli semtlerinde bu pankartlar asıldı. Ancak bu pankartları kimin astığı bilinmiyor

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın olası cumhurbaşkanı adaylığına karşı Ankara’da yüz binler yürürken, İstanbul’da bazı yollara Erdoğan’ı destekleyen pankartlar asıldı.

Üst geçitlere ve köprülere asılan pankartların çoğu imzasız. Bazılarında da Birlik Haber-Sen, Ulaştırma Memur-Sen, Diyanet-Sen, Tozkoparan Sakinleri gibi imzalar var.

“Herkes konuşur Meclis karar verir”, “Başbakanımızı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz”, “Neden olmasın sana yakışır”, “Başbakanımızı demokratik mücadelesinde destekliyoruz”, “Son söz Meclisindir”, “Sayın Başbakanım bizim gibisin, halktan birisin, cumhurbaşkanımız sensin” gibi ifadelerin yer aldığı pankartlarla ilgili örgütlerin yetkilileri, pankartlardan bihaber.


Tozkoparan Muhtarlığı çalışanları, vatandaşların tepkisi üzerine pankarttan haberdar olduklarını söyledi. Muhtarlıktakiler, “Bu pankartlar pazar günü asılmış. Muhtarlıklar pazar günü kapalı. O yüzden haberimiz olmadı. Araştırdık, AKP İl Gençlik Kolları’nın astırdığını tespit ettik. AKP mahalle örgütünden bir bayan da pankartı kendilerinin astırdığını söyledi” dedi.

Ulaştırma Memur-Sen İstanbul Temsilcisi Orhan Tatar da “Biz böyle bir pankart asmadık. Bizden hiç kimse cumhurbaşkanlığı konusunda destek arayışında bulunmadı” diye konuştu.

Mimarsinan’da asılı, altında Diyanet-Sen imzası bulunan pankart da sahipsiz çıktı. Beylikdüzü’ndeki pankartın altında imzaları olan Sinop Durağan İlçesi Çorakyüzü Köyü Derneği yetkilileri de pankarttan haberlerinin olmadığını söyledi.

Tanıtım ve medyadan sorumlu AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hulusi Şentürk, pankartların teşkilatlarına ait bir organizasyon olmadığını söyledi ve “Biz yapsaydık bu kadar acemice olmazdı” dedi. Böyle bir kampanyayla ilgili sivil toplum kuruluşlarından talep geldiğini belirten Şentürk, “Demek ki kampanyaya kendi aralarında karar verip yapmışlar. 14 Nisan Mitingi’ne alternatif miting yapma talepleri geliyor. Ancak biz bu süreci gerginlik doğurarak değil, sakin geçirmeye çalıştığımız için bu talepleri dikkate almıyoruz” diye konuştu.

AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Ömer Faruk Kalaycı, pankartları astırmadıklarını belirterek, şunları söyledi: “İsmi yazan örgütleri biz organize etmedik. Sivil toplum örgütleri asmış. Arkadaşlardan bazıları bu pankartları iyi bir adım olarak düşünüyor. Herkes görüşünü beyan etti il yönetiminde. Pankartları asanlar bizden yardım istemedi. Biz 22 Nisan için çalışıyoruz. Başbakanımız o tarihte İstanbul’da olacak. Cumhurbaşkanlığı konusunda o zaman çalışma yürüteceğiz. Şunu da söylemek lazım: Birileri miting yaparsa, birileri de bunu yapabilir.”