BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Wolfowitz skandala doymuyor

İstanbul ziyaretindeki bu fotoğrafla dünya basınında alay konusu olan Wolfowitz şimdi de bir aşk skandalına imza attı..

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı'nın, kendileri ile iş yapan bir şirkete, adı Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz'le aşk skandalına karışan Şaha Rıza'nın işe alınmasını emrettiği bildirildi.

Science Applications International Corp. şirketinin (SAIC) bir sözcüsü, Savunma Bakanlığı'nın siyaset belirleme bölümünün 2003'de kendilerine Şaha Rıza ile bir aylık sözleşme yapma direktifi verdiğini söyledi.

Dünya Bankası Başkanı Paul Wolfowitz o tarihte Savunma Bakan yardımcısı idi. SAIC sözcüsü Melissa Koskovich, kendilerinin Savunma Bakanlığı ile aralarındaki sözleşmeye göre, "Irak Yönetişim Grubu'nu oluşturan kişileri seçme konusunda herhangi bir rolleri olmadığını" söyledi.

SAIC, verilen direktif üzerine Rıza ile 2003'de imzalanan alt-sözleşmenin 25 Nisan'dan 31 Mayıs'a kadar sürdüğünü bildirdi. Şaha Rıza'nın bu sözleşme uyarınca Irak'ta hükümetin nasıl oluşturulacağı konusunda 1 aylık bir inceleme yaptığı belirtildi.

Şirket, Şaha Rıza'nın bu süre içinde Irak'ı ziyaret ettiğini, kendisinin isteği üzerine bu ziyaret sırasında kendisine ücret ödenmediğini, sadece masraflarının ödendiğini belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı'nın bir sözcüsü Şaha Rıza ile imzalanan sözleşme ve SAIC'in açıklaması ile ilgili bilgisi olmadığını söyledi.

Wolfowitz'in Dünya Bankası Başkanlığı görevini üstlendikten sonra Şaha Rıza'nın ABD Dışişleri Bakanlığı'na geçtiği, ancak maaşını hala Dünya Bankası'ndan aldığı ve maaşının bizzat Wolfowitz'in talimatı ile büyük oranda artırıldığının ortaya çıkması büyük tepkilere yol açmıştı.