BIST 10.280
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.418,68
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C'nin hedefindeki 3 siyasetçi!

DHKP-C timinin hedefinde TBMM Başkanı Çiçek, İçişleri Bakanı Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek olduğu öğrenildi

Abone ol

Yunan polisi tarafından patlayıcılarla yakalanan DHKP-C timinin hedefinde TBMM Başkanı Çiçek, İçişleri Bakanı Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek olduğu öğrenildi.

Yunan polisi tarafından tanksavarlar, el bombaları ve yaklaşık 100 kilogram patlayıcı ile birlikte yakalanan DHKP-C örgüt hücresinin sansasyonel suikast eylemi hazırlığında olduğu, örgütün hedefinde üç önemli siyasetçinin olduğunu öğrenildi.

Bu isimler: TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve AK Partili Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek.

Yunan Sahil Güvenlik birimlerinin Sakız Adası açıklarında bir tekneye yaptığı operasyonda, aralarında Ankara'da Adalet Bakanlığı binasına yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerden olan Hasan Biber'in de olduğu ikisi Yunan 4 kişi yakalanmıştı.

Operasyonda 2 tanksavar, 4 el bombası, 2 tabanca ve yaklaşık 100 kilo civarında patlayıcı madde ele geçirilmişti. Ardından yurt içinde yapılan operasyonlarda 22 kişi, Lavrion Kampı'ndaki baskında ise 29 kişi gözaltına alınmıştı.

DHKP-C'nin, geçmişte 3 ayrı suikast girişimiyle örgütün hedefi olan Meclis Başkanı Cemil Çiçek ile İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i yakın takibe aldığı, güzergahlarını belirlemeye çalıştığı, saldırıya en uygun noktalarda hareket halindeki araç konvoylarına uzaktan saldırı planladığı öğrenildi.