BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C'nin dehşete düşüren ses kayıtları

İzmşr'de yapılan operasyonda DHKP-C üyelerinin gerçek yüzlerini ortaya koyan konuşmaları dinlemeye takıldı

Abone ol

İzmir polisinin 18 Ocak 2013 tarihinde terör örgütü DHKP-C'ye düzenlediği operasyonda 17 kişi tutuklanmıştı. Operasyondan önce örgüt üyelerine yönelik soruşturma sürecinde yapılan teknik takipler, örgütün legal derneklerinin gerçek yüzünü bir kez daha ortaya çıkardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Haziran 2012'e İzmir'de katıldığı AK Parti 4. Olağan İl Kongresi'nde 'parasız eğitim' pankartı açtığı için gözaltına alınan Didem T.'nin, İzmir Özgürlükler Derneği'nde 12 Ekim 2012'de yaptığı ve dinlemeye takılan konuşmasında, "Bana polisi vuracak adam lazım, öyle oturacak insan istemiyorum." dediği belirlendi.

KEŞKE ONUN SAVAŞÇISI OLABİLSEYDİM

30 Temmuz 2012 tarihinde kaydedilen başka bir konuşmada, ocak ayında düzenlenen operasyonda tutuklanan Didem T.'nin, İstanbul Gaziosmanpaşa'da polis memuru Zekeriya Yurdakul'u şehit eden DHKP-C'li terörist Hasan Selim Gönen için, "Keşke ben de onun savaşçısı olabilseydim diyorum. Şehit düştü ama onun bıraktığı silah bizim, şimdi hepimizin elinde. Onun mücadelesini, bayrağını biz yükselteceğiz." dediği tespit edildi.

SİLAHI YERDEN ALIP SAVAŞMALIYIZ

Tutuklananlar arasında bulunan, örgütün Dokuz Eylül Üniversitesi sorumlusu Eylem M.'nin ise terörist Hasan Selim Gönen için düzenlenen anma töreninde, "Yoldaşımızın şehit düşmesi sebebiyle toplandık. Hasan ağabey yeni şehit düştü, çatışarak şehit düştü ve onu tanıyanlar üzerinde, omzunda büyük bir yük bıraktı. Onun bıraktığı silahı, yere düşmüş bir silahı vardı, fotoğraflarda öyle görüyoruz. Silahı yerinden alıp bu savaşı devam ettirme yükünü bıraktı omzumuza." şeklindeki sözleri de dinlemeye takıldı.

Gülhan S. isimli örgüt üyesinin, İzmir Özgürlükler Derneği'nde verdiği bir eğitimde silahlı mücadele veren bir örgüt olduklarını, mücadelelerinin temelinde silahlı mücadele olduğunu söylediği belirlendi. Karakollara yönelik birçok eylem yapan terör örgütü DHKP-C üyelerinin, eğitimlerde sık sık polislere suikast planı konuştukları da belirlendi.

KARAKOLLARI BAŞINIZA YIKACAĞIZ

İzmir Özgürlükler Derneği'nde canlı bomba İbrahim Çuhadar için düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Metin Y.'nin, "DHKP-C feda savaşçımız İbrahim Çuhadar'dır. Polisler, siz de halk çocuklarısınız. AKP'nin kiralık katili olup halk çocuklarını katletmeyin. İstifa edin, simit satın. Halk çocuklarını, devrimcileri sokak ortasında kurşuna dizmenin hesabını vereceksiniz. Hasan Selim Gönen'i katledenleri istiyoruz. Hasan Selim'i bu karakolun polisleri katletti. Gazi Karakolu, rastgele seçilmiş bir karakol değildir. Bu katilleri yargılayınca kadar karakollarınızı başınıza yıkmaya devam edeceğiz." şeklindeki konuşması kayıtlara girdi.

Terör örgütü DHKP-C üyelerine ait dernek binasında, polis memurlarının ev adreslerinin yuvarlak içine aldığını gösteren bir davaya ait iddianame de ele geçirildi. İddianame yer alan adreslerin, polislerin hedef haline gelmesini kolaylaştırdığı iddia edildi.

NAGEHAN ALÇI'YI DÖVMEYİ PLANLAMIŞLAR

DHKP-C'lilerin, bir televizyon programında, "'Mahir Çayan katildir, Fidel Castro binleri öldüren canidir." diyen gazeteci Nagehan Alçı'yı cezalandırma planı yaptığı da ortaya çıktı. Terör örgütünün Ege Üniversitesi sorumlusu Ahmet D.T.'nin, Ahmet A.'ya, "Diyo ki katil diyo, cani diyo, benim için diyo, solcular niye putlaştırıyo diyo bu adamı diyo. Sen kimsin?" dediği belirlendi.

Alçı'yı dövme üzerinde yapılan konuşma şu şekilde devam ediyor:

Ahmet A.: Gidek dövek la
Ahmet D.T.: Valla dövelim
Ahmet A.L: Kapayalım yüzümüze maskeyi, erkek kadın olayı var ya şimdiki erkekler kadın dövüyor derler
Ahmet G.: Kadına el kalkmaz
Ahmet D.T.: Bizim kadınlarımız döver onu
Ahmet A.:Yok yok biz dövek ya
Ahmet D.T.: Kadının tipinde de zaten meymenet yok, kafasını ezerdim orda olsaydım