BIST 9.680
DOLAR 32,45
EURO 34,48
ALTIN 2.473,55
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C bölge sorumlusu yakalandı

Terör örgütü DHKP-C'nin bölge sorumlusu olduğu iddia edilen bir şüpheli, eylem hazırlığındayken yakalandı.

Abone ol

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri DHKP-C bölge sorumlusu olduğu belirtilen bir kişinin sansasyonel eylem yapacağı istihbaratı üzerine çalışmaya başladı.

TEM ekipleri, yaptığı fiziki ve teknik takip ile terör örgütü DHKP-C'nin bölge sorumlularından olduğu belirtilen Hüseyin Karaoğlan'ın eylem hazırlığında olduğunu tespit etti. Ekipler, Karaoğlan'ın kullandığı adresleri belirleyerek 1 Mart Salı günü eş zamanlı operasyon yaptı.

3 GÖZALTI, 4 TABANCA VE 1000 MERMİ YAKALANDI

Gaziosmanpaşa'da bir eve yapılan baskında TEM Özel Tim ekipleri, örgüt üyesi 3 şüpheliyi gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 8 şarjör ve yaklaşık bin mermi ile çok sayıda şifreli örgütsel doküman ele geçirdi.

KAHVEHANE'DE SAKLANDIĞI BELİRLENDİ

Karaoğlan'ı evde bulamayan polis ekipleri şüphelilerin ifadesine başvurarak Karayolları Mahallesi'nde bulunan bir kahvehane de saklandığını belirledi. Bunun üzerine ekipler kahvehaneye de operasyon yaptı.

TABANCA'NIN 'KIRIK İĞNESİ' POLİSLERİN HAYATINI KURTARDI

Polis ekiplerinin geldiğini fark eden Hüseyin Karaoğlan, iddiaya göre yanında bulunan tabancayı çekerek polis ekiplerine doğrultarak tetiğe bastı. Fakat tabancanın iğnesinin kırık olması sebebiyle tabanca ateş almadı. Bunun üzerine polis tarafından yakalanan Karaoğlan 1 tabanca ve 50 mermi ile gözaltına alındı. Karaoğlan, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirilerek sorguya alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Karaoğlan'ın hakkında kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu tespit edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Karaoğlan tutuklanırken, evde gözaltına alınan 3 şüphelinin ise emniyetteki işlemleri devam ediyor.