BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.437,25
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın sürprizi Gine'yi sevindirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Batı Afrika ziyaretinin son durağında Gine'de Devlet Başkanı Alpha Conde ile görüştü. Erdoğan burada devlet başkanına doğum günü sürprizi yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gine Devlet Başkanı Alpha Conde için doğum günü sürprizi. Erdoğan bu özel gün için müjde verdi, Gine'ye Türkiye'den 50 otobüs hibe edileceğini açıkladı.

Batı Afrika ziyaretinin son durağı olan Gine'de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gine Devlet Başkanı Alpha Conde ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

AYAKTA ALKIŞLANDI

Toplantının sona erdiği anda tekrar mikrofona yönelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Gine Devlet Başkanı Alpha Conde'nin doğum günü olduğunu ve bu vesileyle bir müjde vermek istediğini belirterek, "İstanbul Büyük Şehir Belediyemiz Gine başkentine 50 tane otobüs hibe edecek. Bu otobüslerin bakımlarını A'dan Z'ye yapacaklar ve buradan Türkiye'ye gelecek ekibi eğitecekler. Yetiştirdikten sonra yedek parçalarıyla beraber 50 otobüsü Gine'ye gönderecekler. Biz de hayırlı olsun diyoruz". dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklaması uzun süre ayakta alkışlandı.