BIST 8.990
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.298,20
HABER /  GÜNCEL

DGS ek yerleştirme ne zaman boş kontenjan listesi-2018

DGS ek yerleştirme ne zaman, DGS ek yerleştirme takvimi ÖSYM tarafından yayınlandı mı? DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kalan kontenjanlar için gözler DGS ek yerleştirme takvimine takıldı. DGS yerleştirme sonuçlarının ardından boş kontenjan sayısı 35 bin olarak açıklandı. DGS ek yerleştirme takvimi 2018 haberimizde olacak.

Abone ol

DGS ek yerleştirme tercihleri ne zaman yapılacak ÖSYM takvimi haberimizde olacak. DGS tercihlerinin ardından açıklanan sonuçlara göre 35 bin kişilik boş kontenjan kaldı. Peki boş kalan kontenjanlar için DGS ek yerleştirme işlemi ne zaman yapılacak? ÖSYM resmi sitesinde henüz DGS ek yerleştirme takvimi hakkında resmi bir açıklama yok. 

ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2018-DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklandı. İşte, DGS sonuç sorgulama ekranı...

2018-DGS yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 20 Eylül 2018 tarihinde saat 16.00’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

2018 DGS sonuçları doğrultusunda tercih yapan adayların, yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yapılan açıklamaya göre adaylar sonuçlarını, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden, T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecek

Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.

KAYITLAR NE ZAMAN: Öte yandan, merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için tarihler belirlendi.

ÖSYM'den yapılan açıklamada bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN: 2018 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından boş kontenjanlar için yapılacak olan ek yerleştirme işleminin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Konu hakkında ÖSYM tarafından yapılan resmi bir açıklama henüz yok. Bu kapsamda bir gelişme ya da bilgi olduğu takdirde haberimizden okuyabilirsiniz.