BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,09
ALTIN 2.466,08
HABER /  GÜNCEL

Devletin zirvesinden taziye

Bingöl'den gelen 4 askerin şehit haberi devletin zirvesinde de büyük üzüntü yarattı.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 4 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı ve acil şifa dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Gül'ün, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu 4 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'a bir telgraf göndererek, şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dileklerini ilettiği bildirildi.

Baykal'dan taziye mesajı
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 4 askerin şehit olması, 4 askerin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı ve acil şifa dileklerini iletti.

Baykal, Orgeneral Başbuğ'a gönderdiği mesajda, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne düşman terör örgütü mensuplarının, uzun menzilli silahlarla Bingöl Yedisu Jandarma Karakoluna ateş açtığını ve bu saldırı sonucu 4 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını büyük üzüntüyle öğrendiğini ifade etti.

Toptan'ın taziye mesajı
TBMM Başkanı Köksal Toptan, Bingöl'ün Yedisu ilçesinde 4 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

TBMM Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toptan'ın mesajı şöyle:

''Teröristlerin Bingöl ili, Yedisu ilçesi jandarma karakoluna saldırması sonucu çıkan çatışmada Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya, Jandarma Komando erler Salim Güneş, Bülent Bayram ve Serkan Özbakır'ın şehit olması ve dört askerin de yaralanmasından derin üzüntü duydum.

Ülkemizin birliği ve bütünlüğü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği uğruna şehit düşen askerlerimizi rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum; yakınlarına ve tüm Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum.''