BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Akıllara zarar terzi gaspı!

İstanbul'da, eşyalarının bulunamamasını bahane eden üç kişi terziye hayatının en kötü gününü yaşattı!

Abone ol İstanbul'da, daha önce verdiklerini ileri sürdükleri eşyalarının bulunamamasını bahane ederek terzilerden silah ve bıçak tehdidiyle elbise bedellerini aldıkları öne sürülen 3 kişi yakalandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliğinden yapılan açıklamaya göre, bazı semtlerde terzilere gelerek, tamir edilmesi için daha önce elbise bıraktıklarını iddia edip, iş yeri sahiplerinin bu kişileri müşteri olarak hatırlayamaması ya da bırakıldığı iddia edilen takım elbiselerin bulunmaması üzerine bıçak ve silah tehdidiyle elbiselerin bedellerini istedikleri öne sürülen kişilere yönelik çalışma başlatıldı.

Söz konusu kişilerin yakalanması amacıyla Fatih'te belirlenen bir adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, Serkan B, kardeşi Furkan B. ile Şükrü A, gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları yerlerde yapılan aramalarda 14 bin 132 YTL, 4 çeyrek altın, 2 cep telefonu, bir adet kuru sıkı ve olayda kullandıkları belirlenen 1 çalıntı motosiklet ele geçirildi.

Bu kişilerin, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenler, Eyüp, Fatih, Gaziosmanpaşa, Kağıthane Küçükçekmece, Şişli ve Zeytinburnu'nda 40 ayrı terzi dükkanından ''soygun amaçlı gasp'' olayına karıştıklarının belirlendiği bildirildi.

Benzeri suçlardan sabıkalı oldukları kaydedilen şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.