BIST 10.260
DOLAR 32,29
EURO 34,80
ALTIN 2.404,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Devletin zirvesinden Karayılan açıklaması

Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı ve sonra serbest bırakıldığı iddiası üzerine Davutoğlu ve Bozdağ açıklama yaptı

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Murat Karayılan'ın yakalandığı ancak İran makamlarınca Türkiye'ye teslim edilmediği yönündeki iddialara açıklık getirdi.

"Resmi makamların açıklamalarına itibar edilmeli" diyen Davutoğlu, terörle mücadele konusunda İran'la işbirliğinin devam ettiğini söyledi.

Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı girişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Terörist Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı iddialarıyla ilgili olarak Davutoğlu, bu konuda resmi makamların yaptığı açıklamalara itibar edilmesi gerektiğini, konunun yakın takip altında olduğunun bilinmesi gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, İran ile Türkiye arasında terörle mücadelede yoğun bir işbirliği olduğunu ve bu işbirliğinin devam ettiğini belirtti.

SINIRÖTESİNDE TOPU IRAK'A ATTI

Dışişleri Bakanı, Irak yönetiminden gelen Irak ordusunun kuzeye kaydırılması konusunda açıklamaların "son derece olumlu" olduğunu ifade ederek, "Maliki'nin açıklaması, doğal ve olumlu bir açıklama. Irak kendi topraklarını, sınırlarını koruduğu zaman sınır ötesi operasyon yapma ihtiyacı da kalmaz" dedi.

Davutoğlu, Irak'taki merkezi ve bölgesel yönetimin terör odaklarının barındığı yeri tamamıyla askeri denetim altında bulundurması durumunda bölgedeki sorunun ortadan kalkacağını belirterek, "Dolayısıyla bu açıklamayı olumlu bir açıklama olarak görüyorum, inşallah gereğini yaparlar" dedi.

BOZDAĞ'DAN BİR GARİP AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CNN TÜRK'te canlı yayına katılan PKK yöneticisi Murat Karayılan'la ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, bazı bilgilerin teyid edilmeye ihtiyacı olduğunu belirterek, "Açıklamalar doğruya yakın olabileceği gibi yanlış da olabilir" dedi.

İşte Bozdağ'ın o açıklamaları...