BIST 10.102
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.395,71
HABER /  GÜNCEL

Play-off maçlarını geçmenin yolu

Bu futbolla A Millilerin play-off turunu geçmesi çok zor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Muhtemel rakiplerimiz Portekiz, Hırvatistan, İrlanda ve Çek Cumhuriyeti, güç bela geride bıraktığımız Belçika'dan daha üst seviyedeler.

Almanya'nın ikramıyla play-off biletini kapan Türkiye umut vermiyor. Azerbaycan'a atılan golün kaleci Sinan Bolat'ın başlattığı pasla gelmesi tesadüf değil.

Sıkıntı topu oyuna sokamayan geri dörtlüden başlıyor, orta saha oyuncuları dikine gidemiyor, toplu ya da topsuz koşular yok denecek kadar az. Verimsiz hucüm denemeleri 10 maçta attımız 13 golden belli.

HÜCUMDA KARMAŞA

Organize atakla gelen pozisyon sayısı yok denecek kadar az. Karambol ve rakibin yaslanmasıyla ortaya çıkan gol pozisyonları vardı.

Hücumlarda acemi takım görüntüsü veriliyor. Şut yerine pas, pas yerine orta yapan millilerin atakları rakipler tarafından bertaraf ediliyor.

SAĞ KANATTA ISRAR, SOL KANAT YOK

Zayıf rakiplere karşı iyi oynuyor gibi görünen takımın gerçek yüzü, dişli takımlar önünde ortaya çıkıyor. Tıpkı Almanya maçında olduğu gibi.

Emre bir var bir yok. Arda Turan Almanya maçına göre daha iyiydi. Sabri bal yapmayan arı gibi. Koşuyor ama verimsiz. İlk yarıda sağ açıkta oynayan Sabri'nin bu mevkinin ismi olmadığı çok açık. Sol kanat zaten felç durumda. 

HIZLI VE İSABETLİ PASLARA İHTİYAÇ VAR

Maç boyunca hep sağ kanadın kullanılması tuhaf bir görüntüydü. Takım hızlı pas yapamıyor, yapmaya çalıştığında da top rakibe geçiyor.

Topu oyuna sokacak isabetli ve hızlı pas trafiğini yükseltecek oyunculara ihtiyacımız var.

Formsuz Kazım'ın yerine giren Selçuk'un katkısıyla oyuna tempo geldi. Burak'ın dışında kafa toplarına çıkacak oyuncunun olmaması dezavantaj. 

Hiddink'i ve talebelerini 11-15 Kasım tarihlerinde zorlu bir sınav bekliyor.