BIST 10.056
DOLAR 32,23
EURO 34,83
ALTIN 2.422,70
HABER /  GÜNCEL

Selzedelerin yarasını devlet saracak

Antalya'da yaşanan sel felaketinin yaralarını devlet saracak.İşte Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın açıklaması...

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gecen pazar günü sel felaketinin meydana geldiği Antalya'nın Serik İlçesi Gebiz Beldesi'ne bağlı Haskızılören Köyü'nü ziyaret etti. 4 kişinin öldüğü, 2 kişinin kaybolduğu bölgede incelemelerde bulunan Bakan Bayraktar, felaketin yaralarının en kısa sürede sarılacağını söyledi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Antalya'da son 41 yılın en şiddetli yağışının düştüğü Pazar gecesi, Toros Dağları'nın zirvesindeki Haskızılören Köyü'nde sel suları ile kaybolan 6 kişiden 4'ünün cesedine ulaşılırken, kayıp 2 kişi ise aranıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 46 evin yıkıldığı felaket bölgesinde, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak ve Vali Yardımcısı Turan Eren ile birlikte incelemelerde bulundu.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait helikopter ile sabah saat 08.30 sıralarında bölgeye iniş yapan Bakan Bayraktar, her tarafın çamura döndüğü bölgede çizmelerini giyerek, ilk incelemesini harabeye dönen Haskızılören İlköğretim Okulu'nda yaptı. Burada bir sınıfta Vali Altıparmak, Vali Yardımcısı Eren ve teknik ekip amirleri ile kısa bir görüşme yapan Bakan Bayraktar, daha sonra da yıkılan evlerin olduğu bölgeye geçti. Felakette sele kapılarak hayatını kaybeden 85 yaşındaki Hasan Bulut'un gelini Fatma Bulut ile görüşen Bakan Bayraktar, devlet ve hükümetin tüm imkanları ile bölgede olduğunu ve yıkılan evlerin hepsinin eskisinden daha iyi şekilde yapılacağını söyledi. Bayraktar, felakette hayatını kaybedenler içinde rahmet ve başsağlığı dileğinde bulundu.

50 CAN KAYBI ÖNLENDİ

Bu tür felaketlerin ABD, Japonya gibi dünyanın birçok ülkesinde de yaşanabildiğini belirten Bakan Erdoğan Bayraktar, daha önce yapılan dere ıslahları ve meteoroloji ile kaymakamlığın uyarıları sonucu önceden alınan tedbirler sayesinde en az 50 can kaybının önlendiğini açıkladı. Antalya'daki yağışın metrekareye 300 kilogram olarak son 41 yılın en şiddetli boyutuna ulaştığını dile getiren Bayraktar, hala kayıp olan 2 vatandaşı arama çalışmalarının derenin denize akan bölümünde sürdürüldüğünü ifade etti.

TÜM ZARARLARI DEVLET KARŞILALACAK

Bölgede meydana gelen tüm zararların devlet tarafından karşılanacağını kaydeden Erdoğan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Yıkılan evlerin yerine teknik incelemeler yapılarak, yeni bir bölgede daha iyilerini yapacağız. Vatandaşımızı, milletimizi, tabiatımızı, coğrafyamızı en iyi şekilde korumak için de dere ıslahı çalışmaları yapılacak. Aksu'nun 4 köyünde de seralar, bahçeler zarar gördü. Onların da tespiti yapılıyor ve onların da en kısa sürede yaraları sarılacak. Vatandaşımız bu acıyı yaşadı ama, devletimizin hemen kucaklaması noktasında da biz buradayız. Hepimiz buradayız, bundan sonra da ne gerekiyorsa yapacağız. Yerinde görmek için geldik. Başbakanımız talimat verdi, akşamdan geldim. 'Git incelemeleri yap, ne gerekiyorsa tespitleri yapın, eksiklerin hepsini tamamlayalım' diye. Başbakanımızın da buradaki vatandaşlarımıza hem başsağlığı hem geçmiş olsun dilekleri var."

BEŞBAŞ'IN CENAZESİ DEFNEDİLECEK

Serik İlçesi'ne bağlı Gebiz Beldesi'nde yapılan arama çalışmaları sonucu Hasan Bulut, 81 yaşındaki Fatma Kutlu ve 56 yaşındaki Ayşe Beşbaş ile 80 yaşlarında bir erkeğe ait olduğu belirtilen ceset bulunmuştu. Ayşe Beşbaş'ın cenazesinin, bugün öğleden sonra Haskızılören Köyü'nde defnedileceği bildirildi.